Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Peterseliesalade met granaatappel

Peterseliesalade met granaatappel

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Bewaar peterselie met stelen in een glas water, zo blijft het kruid dagen goed.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bewaar peterselie met stelen in een glas water, zo blijft het kruid dagen goed.

Bereiding

  1. Klop voor de dressing de olie, de melasse en het citroensap met wat zout en peper.

  2. Vul een grote kom met ijskoud water. Doe er de peterselieblaadjes, de rucola en de sjalottenringen in en laat 10 minuten staan.
    Hierdoor worden de groenten extra fris en knapperig. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Doe de groenten in een kom en meng met de dressing. Verdeel de salade over een serveerschaal en bestrooi met de granaatappelpitten.

Per portie: 123 kcal | 13 g koolhydraten | 2 g eiwit | 6 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynolds

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!