Marinades voor bij de BBQ

Heb je ook zo’n zin om direct de BBQ aan te steken als de zon gaat schijnen en de temperaturen stijgen? Dan ben je niet de enige, wij ook! Natuurlijk hebben we de beste recepten voor je, maar wat dacht je van de lekkerste marinades voor bij de BBQ? Die mogen uiteraard niet ontbreken. In dit lijstje vind je onze favorieten!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Grove mosterd marinade

Deze marinade voor bij de BBQ is heerlijk bij een stukje kip of een goed stuk rundvlees.

Meng 3 el mosterd, het sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 el wittewijnazijn en 1 tl tijmblaadjes.

Pittige marinade voor bij de BBQ

Deze pittige marinade met sriracha gebruik je om zalm of kip mee te marineren.

Meng 4 el sriracha, een fijngehakte stengel citroengras, 1 el geraspte gember, 1 el palmsuiker en het sap van 2 limoenen in een kom.

marinades

Pittige yoghurt marinade

Nog zo’n pittige marinade voor bij de BBQ. Ga voor deze pittige marinade met yoghurt als je lamsbout of kipfilets wilt gaan braden.

Doe 250 ml yoghurt met 1 bosje koriander, 2 teentjes knoflook, 4 groene pepers, 1 el verse gember, 2 tl komijnpoeder en 1 tl gemalen koriander in een blender en pureer fijn. Roer er 1 tl kurkuma en 1 tl zout doorheen.

Chermoula marinade

Chermoula is lekker om stevige vis zoals zalm en tonijn of groenten mee te marineren.

Doe het sap van 1 citroen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerooktepaprikapoeder, 1 gehakte rode peper, 1 klein bosje koriander en 2 gepelde knoflookteentjes in een blender en pureer fijn. Voeg genoeg olijfolie toe om een marinade te krijgen.

Jamaican jerk marinade

Perfect voor (short)ribs of kip met bot. Alleen bij de gedachte aan deze marinade loopt het water ons al in de mond!

Doe 4 gehakte lente-uitjes met 2 gehakte scotch-bonnet pepers, 3 gehakte knoflookteentjes, 1 el geraspte gember, de blaadjes van 6 takjes tijm, 1 tl kaneel, 3 gemalen kruidnagels, 2 tl gemalen pimentkorrels, 3 el bruine basterdsuiker, 4 el olie en 250 ml water in een blender en pureer fijn.

Lees ook:

marinades voor bij de bbq

Bron: Olive Magazine