Advertentie
Marinades voor bij de BBQ
Heb je ook zo’n zin om direct de BBQ aan te steken als de zon gaat schijnen en de temperaturen stijgen? Dan ben je niet de enige, wij ook! Natuurlijk hebben we de beste recepten voor je, maar wat dacht je van de lekkerste marinades voor bij de BBQ? Die mogen uiteraard niet ontbreken. In dit lijstje vind je onze favorieten!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Grove mosterd marinade
Deze marinade voor bij de BBQ is heerlijk bij een stukje kip of een goed stuk rundvlees.
Meng 3 el mosterd, het sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 el wittewijnazijn en 1 tl tijmblaadjes.
2. Pittige marinade voor bij de BBQ
Deze pittige marinade met sriracha gebruik je om zalm of kip mee te marineren.
Meng 4 el sriracha, een fijngehakte stengel citroengras, 1 el geraspte gember, 1 el palmsuiker en het sap van 2 limoenen in een kom.
3. Pittige yoghurt marinade
Nog zo’n pittige BBQ-marinade. Ga voor deze pittige marinade met yoghurt als je lamsbout of kipfilets wilt gaan braden.
Doe 250 ml yoghurt met 1 bosje koriander, 2 teentjes knoflook, 4 groene pepers, 1 el verse gember, 2 tl komijnpoeder en 1 tl gemalen koriander in een blender en pureer fijn. Roer er 1 tl kurkuma en 1 tl zout doorheen.
4. Charmoula marinade
Chermoula is lekker om stevige vis zoals zalm en tonijn of groenten mee te marineren.
Doe het sap van 1 citroen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerooktepaprikapoeder, 1 gehakte rode peper, 1 klein bosje koriander en 2 gepelde knoflookteentjes in een blender en pureer fijn. Voeg genoeg olijfolie toe om een marinade te krijgen.5.
5. Jamaican jerk marinade
Perfect voor (short)ribs of kip met bot. Alleen bij de gedachte aan deze marinade loopt het water ons al in de mond!
Doe 4 gehakte lente-uitjes met 2 gehakte scotch-bonnet pepers, 3 gehakte knoflookteentjes, 1 el geraspte gember, de blaadjes van 6 takjes tijm, 1 tl kaneel, 3 gemalen kruidnagels, 2 tl gemalen pimentkorrels, 3 el bruine basterdsuiker, 4 el olie en 250 ml water in een blender en pureer fijn.
Onze tips
11x de lekkerste spiesjes van de BBQ
BBQ boodschappenlijst: wat en hoeveel inkopen
De belangrijkste BBQ basics volgens Jord Althuizen
Zo bereid je picanha op de BBQ
No waste: dit maak je met de leftovers van de BBQ
De beste temperaturen om wijn te serveren
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.