Advertentie
Het spiesje is een echte barbecue klassieker. Maar waar rijg je ‘m mee? Groenten, kip of tempeh? Wij hebben de lekkerste recepten op een rijtje gezet!
Recepten voor spiesjes van de BBQ
Het belooft een goede zomer te worden waardoor we veel buiten kunnen koken. Oftewel steek de barbecue maar aan! Maar voordat je begint met grillen, gaan wij spiesjes voor op de BBQ rijgen. Ga jij voor een klassieke kipkebab, sateetje of rijg jij halloumi aan je stokje?
Tip: week houten spiesjes altijd eerst een halfuurtje in water. Wanneer je dit niet doet, kunnen ze gaan splijten en krijg je splinters.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze favoriete spiesjes van de BBQ:
Pittige kipkebab met gegrilde ananas
De zomervakantie komt in zicht dus haal je BBQ maar uit de schuur. Met deze pittige kipkebab en gegrilde ananas trap jij het barbecueseizoen helemaal af! De combinatie van de pittige kip met ananas is ontzettend lekker.
Kipsouvlaki met salade, hummus en pita
Kip, salade, hummus en pita. Een heerlijke klassieke combinatie uit Griekenland. Zwengel de barbecue aan en grill de kippendij in de buitenlucht!
Visspiesjes met knoflook, kurkuma en limoen
Witvis bevat weinig vet en veel eiwitten en vormt daarom een ideale basis voor een lichte maar toch voedzame maaltijd. Je maakt de vis lekker kruidig met de marinade en geeft hem een frisse touch met de limoen en de koriander.
Saté ayam van de barbecue
Saté is en blijft een allemansvriend. Helemaal wanneer je deze variant met kip op de barbecue maakt. Traditioneel serveer je de spiesjes met witte rijst en atjar maar met een stokbroodje kruidenboter mag natuurlijk ook.
Halloumi-watermeloenspiesjes
Deze spiesjes voor op de BBQ met halloumi en watermeloen zijn dé hit voor deze zomer, want zo lekker heb je ze nog niet geproefd! Omdat de spiesjes gekruid worden met onder andere sumak en koriander veranderen ze in echte smaakbommetjes.
Tempehspiesjes met frisse pindasaus en ingemaakte pepers
Wist je dat tempeh een populaire en voedzame vleesvervanger is? Je maakt er gemakkelijk smakelijke spiesjes van. Heerlijk in combinatie met ingelegde pepers.
Ingrediënten
Voor de marinade
Voor de saus
Bereiding
Snijd de tempeh in gelijke blokjes (ca. 2×2 cm). Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de tempehblokjes met de marinade en zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn
Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Rijg de tempehblokjes aan spiesjes.
Gril de tempehspiesjes op een hete barbecue of in een grillpan in ca. 4 minuten rondom goudbruin. Strijk de saus uit over een ruime schaal en leg er de spiesjes op. Verdeel er naar smaak fijngehakte ingemaakte pepers overheen. Lekker met rijst.
Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Nog meer spiesjes van de BBQ:
Gegrilde chermoula-kip en rauwkost
Chermoula is een Midden-Oosterse marinade die veel wordt gebruikt voor bij de vis. Dat de saus ook goed met kip samengaat, bewijst dit gerecht. Laat de marinade vooral lekker lang intrekken, zo kan de kip de smaak mooi opnemen.
Jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes
Hoe maak je kipsaté zonder kip? Met jackfruit! Jackfruit heeft precies de juiste structuur zoals kip en zuigt zich vol smaak als je hem in een lekkere marinade legt. Een slimme wisseltruc!
Picanha met chimichurri van de BBQ
Picanha is een goedkoop en daardoor vaak ondergewaardeerd stukje rund. Maar op Argentijnse wijze, gegrild van de barbecue, is het een waar spektakelstuk.
Witlofspiesjes met gegrilde zoete aardappel
De standaard groentespiesjes zijn heus niet verkeerd, maar met deze witlofspiesjes maak je jouw vegetarische barbecue pas echt next level. Probeer het eens!
Halloumikebabs met tzatziki
De heerlijke Cypriotische grillkaas halloumi is een echte alleskunner. Rijg ‘m een keer aan je stokje en je wilt nooit meer anders.
Lees meer over barbecueën:
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
7x de lekkerste ovenschotel recepten
Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven
Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven
Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.