Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Masala-dorade met rijst-mangosalade

Vis op de BBQ: de lekkerste recepten

Advertentie

Vis barbecueën ingewikkeld? Niet met deze heerlijke recepten! Ga jij voor zalm, tonijn of rode mul? Kies jouw favoriete recept voor op de grill!

Vis op de BBQ

Helaas wordt vaak gedacht dat vis op de BBQ bereiden lastig is. Maar probeer het eens, het is waarschijnlijk een stuk makkelijker dan je denkt. Met de juiste recepten heb je binnen een mum van tijd een smakelijk maaltje op tafel staan. De meeste van deze recepten zijn al binnen een half uur klaar. Wil je liever experimenteren? Haal dan een mooi stuk bij de visboer en laat je adviseren. Zij weten natuurlijk als geen ander hoe je het beste vis op de BBQ kunt bereiden.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rode mul

Zalm en tonijn kent iedereen wel. Ben je een keer toe aan wat anders? Probeer dan rode mul. Wij combineren de vis met antiboise. Dit is een soort dressing op basis van tomaat en olijfolie die perfect past bij gegrilde vis.

> naar het recept: rode mul met antiboise van gegrilde tomaat

Rode mul met antiboise van gegrilde tomaat

Hele gegrilde zalm

Met een hele gegrilde zalm van de barbecue maak je indruk. Zeker in deze combinatie met geroosterde knoflook, bacon, pittige chili en een fris accent van limoen en koriander.

> naar het recept: hele gegrilde zalm van de barbecue

Santa Maria BBQ zalm

Zwaardvis

Typisch zo’n stuk dat je bij de visboer moet halen: zwaardvis. Het grote voordeel van deze vis is dat hij al binnen een paar minuten gaar is. Wel zo makkelijk!

> naar het recept: zwaardvis met salmoriglio

vis op de bbq recepten

Masala-dorade

Door de dorade in masala te marineren krijgt het een waanzinnige smaak. Chaat masala is een Indiase specerijenmix met onder andere mangopoeder (amchoor). Let op, je kunt hem niet vervangen door garam masala, dat is namelijk iets heel anders. De smaak van chaat masala is aromatisch en friszuur.

> naar het recept: masala-dorade met rijst-mangosalade

Masala-dorade met rijst-mangosalade

Zalm op cederhout

Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Voor de bereiding van deze zalm is een afsluitbare barbecue nodig. De hitte van onderen wordt getemperd door het hout, de subtiele smaak trekt zo in de vis. De warmte, door het deksel weerkaatst, zorgt ervoor dat de zalm mooi egaal gaar wordt.

> naar het recept: zalm op cederhout

Zalm op cederhout

Marokkaanse tonijnspies

Stiekem is het lekkerste van dit gerecht de heerlijke saus van yoghurt en harissa. Harissa is een van oorsprong Tunesische saus. Deze saus wordt gemaakt van rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Het is eigenlijk de Noord-Afrikaanse versie van sambal. Je gebruikt ‘m om je gerecht meer pit te geven.

> naar het recept: Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Gegrilde forel

Samen met Foodies Friend Inge van den Hout steken we het vuur aan voor een gegrilde forel van de barbecue. Samen met een versgemaakte chimichurri!

> naar het recept: gegrilde forel met chimichurri

gegrilde forel met chimichurri van inge van den hout

Visspiesjes

Witvis bevat weinig vet en veel eiwitten en vormt daarom een ideale basis voor een lichte maar toch voedzame maaltijd. Je maakt de vis lekker kruidig met de marinade en geeft hem een frisse touch met de limoen en de koriander.

> naar het recept: visspiesjes met knoflook, kurkuma en limoen

Visspiesjes met knoflook, kurkuma en limoen

Zeetong

Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Deze zeetong met peterselie maak je in een uurtje klaar en is heerlijk met de gepofte aardappelsalade. Probeer maar!

> naar het recept: zeetong met peterselie en aardappelsalade

Zeetong met peterselie en aardappelsalade vis bbq

Rode mulletjes

Wanneer je vis goed klaarmaakt, heeft het niet veel nodig. Een citroentje en wat salsa verde is genoeg. Bijvoorbeeld bij deze rode mulletjes.

> naar het recept: rode mulletjes met salsa verde

vis op de bbq recepten

Lees meer over barbecueën:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!