Rode mul met antiboise van gegrilde tomaat
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Bereid de Big Green Egg voor om te grillen. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C. Gril de tomaten op het rooster tot ze rondom geblakerd zijn. Doe ze in een kom en laat kort afkoelen. Pel de schil er zoveel mogelijk vanaf. Druk de tomaten met een pollepel fijn. Meng 75 ml olijfolie, de sjalot, het citroensap, de kappertjes en de peterselie erdoorheen. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
2. Wrijf de vis in met wat olijfolie. Plaats het gietijzeren grillrooster in de Big Green Egg en laat de temperatuur oplopen tot ca. 225°C. Zorg dat het rooster ook goed heet is voordat je de vis erop legt. Gril de vis ca. 3 minuten per zijde.
3. Schep wat van de dressing op een schaal. Leg de gegrilde vis erop. Schep de rest van de dressing eroverheen en serveer met lekker vers brood. Lekker met rosé.