Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Masala-dorade met rijst-mangosalade

Masala-dorade met rijst-mangosalade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de masala-kruidenpasta

Voor de salade

Bereiding

  1. Maak in iedere vis 3 of 4 diagonale sneden. Zet de vis apart. Doe alle ingrediënten voor de masala-kruidenpasta in een keukenmachine en vermaal tot een dikke pasta. Bestrooi de vis met zout en peper en bestrijk rondom met de kruidenpasta. Masseer de pasta met je vingers goed in de sneden.

  2. Leg twee verlappende stukken aluminiumfolie op je werkblad en leg de vis met alle marinade erop. Verdeel wat kerrieblaadjes over de bovenkant van de vis. Bedek weer met twee overlappende stukken folie en vouw de zijkanten rondom goed dicht. Zet minimaal 2 uur maar het liefst een nacht in de koelkast.

  3. Doe voor de salade de rijst in een kleine pan met 400 ml water en een snuf zout. Kook 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, dek de pan af en kook nog 9 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt nog ca. 10 minuten staan. Schep de rijst op een schaal en laat afkoelen.

  4. Meng vlak voor het grillen de afgekoelde rijst met de overige ingrediënten voor de salade, behalve de kokossnippers en de lente-ui. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot gebruik.

  5. Steek de barbecue aan en verhit tot middelhoge temperatuur. Leg het pakketje 10 minuten direct boven de kolen. Leg een bakplaat op het pakketje en draai samen met het pakketje om (draag hittebestendige handschoenen). Gaar op de bakplaat ca. 10 minuten verder tot de vis gaar is. Verwijder de bovenste laag aluminiumfolie en gril de vis kort verder tot de bovenkant knapperig is.

  6. Verdeel de kokossnippers en de lente-ui over de salade. Serveer de vis met de salade en de limoenpartjes om over de vis uit te knijpen.

Per portie: 633 kcal | 46 g koolhydraten | 42 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Anna Glover Foto’s: James Lee Styling: Styling: Faye Wears Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)