Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
gegrilde forel met chimichurri van inge van den hout

Gegrilde forel met chimichurri

Dit recept is gemaakt door foodies friend Inge van den Hout.
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Samen met foodies friend Inge van den Hout steken we het vuur aan voor een gegrilde forel van de barbecue. Samen met een versgemaakte chimichurri!

Bereiding

  1. Meng voor de roomsaus alle ingrediënten in een kommetje.

  2. Maal voor de chimichurri alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie in een keukenmachine. Voeg portiegewijs de zonnebloemolie toe tot er een kruidenolie ontstaat – het mag echt een olie zijn, geen pesto. Breng de chimichurri op smaak met zout en peper.

  3. Bereid de barbecue voor voor direct grillen op ca. 180°C. Snijd de forel op de huidkant in met, een mesje en vul de inkepingen met de plakjes, knoflook. Vul de buikwand met de citroen en de, peterselie. Smeer de vis rondom in met olie. Gril de forellen ca. 5 minuten per kant op de barbecue.

  4. Gril ondertussen het naanbrood en de bimi ca. 3 minuten per zijde op de barbecue. Serveer alles samen en serveer de roomsaus erbij.

*Dit recept is genoeg voor een vol bakje chimichurri. Heb je over? Bewaar het dan maximaal 5 dagen in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)