
Rode mulletjes met salsa verde
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Kook het ei 6-7 minuten. Laat het ei schrikken onder koud stromend water en pel het. Haal de eidooier eruit. Was de peterselie in ruim koud water en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Week de ansjovisfilets ca. 10 minuten in koud water. Pel de knoflook en wrijf hem samen met de ansjovisfilets fijn in een vijzel. Voeg de peterselie en de eidooier toe en wrijf het geheel tot een pasta. Roer de azijn en het broodkruim erdoorheen. Voeg beetje bij beetje 100 ml olijfolie toe zodat een lichtgroene saus ontstaat.
Spoel de rode mullen goed af met koud water en dep ze droog. Kerf de huid aan beide zijden in. Wrijf de visjes licht in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Was de citroenen grondig en dep ze droog. Snijd de citroenen in partjes. Rooster de mulletjes ca. 4 minuten aan beide kanten op de barbecue. Serveer ze direct met de salsa verde en de citroen.