Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa

Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de salsa

Nog nooit kruisbessensalsa gemaakt? Of überhaupt kruisbessen gegeten? Zonde! Ontdek de frisse zoetzure smaak van deze bessen in dit heerlijke recept.

Bereiding

  1. 1. Steek de BBQ aan en verdeel de kolen gelijkmatig om op directe hitte te grillen of gebruik een grillpan in stap 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  2. 2. Rooster voor de salsa de kruisbessen ca. 20 minuten in een braadslee in de oven tot ze gekneusd en licht geblakerd zij n. Maal ze in een keukenmachine met de ui, de knoflook, de koriander, het limoensap en de hele groene peper. Breng op smaak met zout en peper. Voeg in kleine porties suiker toe tot de salsa lekker zoetzuur is. Roer de fijngehakte groene peper erdoorheen.

  3. 3. Meng de garnalen met zout, peper en chilivlokken naar smaak en gril ze ca. 1 minuut aan beide zijden op de BBQ of in de grillpan tot ze mooi beginnen te kleuren. Serveer direct met de salsa.

Per portie: 100 kcal | 10 g koolhydraten | 12 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Kay Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)