
Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Steek de BBQ aan en verdeel de kolen gelijkmatig om op directe hitte te grillen of gebruik een grillpan in stap 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
2. Rooster voor de salsa de kruisbessen ca. 20 minuten in een braadslee in de oven tot ze gekneusd en licht geblakerd zij n. Maal ze in een keukenmachine met de ui, de knoflook, de koriander, het limoensap en de hele groene peper. Breng op smaak met zout en peper. Voeg in kleine porties suiker toe tot de salsa lekker zoetzuur is. Roer de fijngehakte groene peper erdoorheen.
3. Meng de garnalen met zout, peper en chilivlokken naar smaak en gril ze ca. 1 minuut aan beide zijden op de BBQ of in de grillpan tot ze mooi beginnen te kleuren. Serveer direct met de salsa.