Hele gegrilde zalm van de barbecue met Santa Maria
In samenwerking met Santa Maria.
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Met een hele gegrilde zalm van de barbecue maak je indruk. Zeker in deze combinatie met geroosterde knoflook, bacon, pittige chili en een fris accent van limoen en koriander.
Ingrediënten
- 1,5 kg zalm (aan één stuk
- met vel)
- 750 ml Santa Maria American BBQ Sauce Roasted Garlic
- 1,5 el Santa Maria Rock Salt
- 300 g bacon
- 2 limoenen
- 1 rode peper
- 5 lente-uitjes
- ½ bosje koriander
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Bestrijk de zalm met de BBQ Sauce Roasted Garlic en bestrooi hem met het Santa Maria Rock Salt. Gril de zalm op de huid ca. 25 minuten op de barbecue – gebruik een middelhoog vuur en doe een deksel op de barbecue.
- Snijd intussen de bacon in kleine stukjes en bak ze knapperig in een koekenpan. Was de limoenen met heet water, wrijf ze droog en snijd ze in partjes. Was de rode peper en snijd hem in de lengte in. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper schuin in rigen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Was de koriander en hak hem grof.
- Neem de gegrilde zalm van de grill en leg hem op een schaal of serveerplank. Knijp er 2 partjes limoen over uit. Bestrooi de zalm met de bacon, de peper, de koriander en de lente-uitjes. Serveer met de overige limoenpartjes.