Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Santa Maria BBQ zalm

Hele gegrilde zalm van de barbecue met Santa Maria

In samenwerking met Santa Maria.
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Met een hele gegrilde zalm van de barbecue maak je indruk. Zeker in deze combinatie met geroosterde knoflook, bacon, pittige chili en een fris accent van limoen en koriander.

Bereiding

  1. Bestrijk de zalm met de BBQ Sauce Roasted Garlic en bestrooi hem met het Santa Maria Rock Salt. Gril de zalm op de huid ca. 25 minuten op de barbecue – gebruik een middelhoog vuur en doe een deksel op de barbecue.

  2. Snijd intussen de bacon in kleine stukjes en bak ze knapperig in een koekenpan. Was de limoenen met heet water, wrijf ze droog en snijd ze in partjes. Was de rode peper en snijd hem in de lengte in. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper schuin in rigen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Was de koriander en hak hem grof.

  3. Neem de gegrilde zalm van de grill en leg hem op een schaal of serveerplank. Knijp er 2 partjes limoen over uit. Bestrooi de zalm met de bacon, de peper, de koriander en de lente-uitjes. Serveer met de overige limoenpartjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)