Zeetong met peterselie en aardappelsalade
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de boter. Was de aardappels grondig en dep ze droog. Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie en bedruppel met de boter. Breng op smaak met zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht. Pof de aardappels in ca. 45 minuten tussen de hete kolen van de barbecue.
Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de kappertjes grof en meng ze met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Neem de aardappels uit de kolen en laat ze kort afkoelen.
Pak de aardappels uit en schil ze. Druk de aardappels in een kom grof met een vork. Meng de kappertjesmayonaise door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
Kerf de zeetong aan beide zijden enkele malen overdwars in met een scherp mes. Breng op smaak met zout en peper en bedruppel met 2 el olijfolie. Gril de vis in zijn geheel ca. 3 minuten per zijde op een zeer hete barbecue.
Meng de peterselie met 2 tl citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Druppel het overige citroensap over de vis. Serveer de vis met de aardappelsalade en de peterselie. Schep de vis met een lepel van de graat.