Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Zeetong met peterselie en aardappelsalade

Zeetong met peterselie en aardappelsalade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter. Was de aardappels grondig en dep ze droog. Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie en bedruppel met de boter. Breng op smaak met zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht. Pof de aardappels in ca. 45 minuten tussen de hete kolen van de barbecue.

  2. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de kappertjes grof en meng ze met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Neem de aardappels uit de kolen en laat ze kort afkoelen.

  3. Pak de aardappels uit en schil ze. Druk de aardappels in een kom grof met een vork. Meng de kappertjesmayonaise door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Kerf de zeetong aan beide zijden enkele malen overdwars in met een scherp mes. Breng op smaak met zout en peper en bedruppel met 2 el olijfolie. Gril de vis in zijn geheel ca. 3 minuten per zijde op een zeer hete barbecue.

  5. Meng de peterselie met 2 tl citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Druppel het overige citroensap over de vis. Serveer de vis met de aardappelsalade en de peterselie. Schep de vis met een lepel van de graat.

Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Deze zeetong met peterselie maak je in een uurtje klaar en is heerlijk met de gepofte aardappelsalade.

  1. Smelt de boter. Was de aardappels grondig en dep ze droog. Leg iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie en bedruppel met de boter. Breng op smaak met zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht. Pof de aardappels in ca. 45 minuten tussen de hete kolen van de barbecue.
  2. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de kappertjes grof en meng ze met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Neem de aardappels uit de kolen en laat ze kort afkoelen.
  3. Pak de aardappels uit en schil ze. Druk de aardappels in een kom grof met een vork. Meng de kappertjesmayonaise door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kerf de zeetong aan beide zijden enkele malen overdwars in met een scherp mes. Breng op smaak met zout en peper en bedruppel met 2 el olijfolie. Gril de vis in zijn geheel ca. 3 minuten per zijde op een zeer hete barbecue.
  5. Meng de peterselie met 2 tl citroensap en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Druppel het overige citroensap over de vis. Serveer de vis met de aardappelsalade en de peterselie. Schep de vis met een lepel van de graat.

Liever een andere vis op de barbecue? Maak deze hele zalm en maak indruk op je gasten!

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)