Adobo-tequila grilled gamba’s
Eenvoudig4 personen10 minuten bereiden240 minuten wachten
Jord Althuizen: “A little spice is always nice! Zeker als je afblust met wat tequila. Dit makkelijke gerecht bereid je in no time, een kind kan de was in de fik steken. Het lastige is het wachten op het marineren en het weerstaan van de verleiding om de grill te snel aan te steken. Chipotles in adobosaus zijn Mexicaanse pepers ingeblikt in een pittige saus. Tot mijn grote vreugde hebben ook de grotere supermarkten inmiddels door wat een geweldige smaakmaker dit is, dus duw die winkelwagen maar in de richting van het Tex-Mex-schap.”
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 16 stuks:
- 16 garnalen (maat 6 tot 8 - gepeld - kop en staart eraan)
- 2 limoenen (in partjes)
- handje korianderblaadjes
- Voor de adobomarinade:
- 200 g chipotlepepers in adobosaus
- 100 g honing
- 60 ml tequila
- 60 ml Cointreau/triple-sec
- 40 ml olijfolie
- sap van 2 limoenen
- zout (naar smaak)
- halve bos koriander
- Verder nodig:
- keukenmachine of staafmixer
- BBQ of grill met gietijzeren rooster (voor direct grillen)
- 8 metalen spiesen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng voor de marinade alle ingrediënten en pureer ze in een keukenmachine of met een
staafmixer tot een gladde pasta. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren. - Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200°C is bereikt. Haal de garnalen uit de koelkast, spies ze van staart tot kop aan de metalen spiesen zodat ze recht blijven tijdens het grillen. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Serveer met de limoenpartjes en wat verse koriander.

Uit het boek:
Smokey Goodness Brand New BBQ