Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Adobo-tequila grilled gamba’s

Adobo-tequila grilled gamba’s

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten voor 16 stuks

Voor de adobomarinade

Verder nodig

Jord Althuizen: “A little spice is always nice! Zeker als je afblust met wat tequila. Dit makkelijke gerecht bereid je in no time, een kind kan de was in de fik steken. Het lastige is het wachten op het marineren en het weerstaan van de verleiding om de grill te snel aan te steken. Chipotles in adobosaus zijn Mexicaanse pepers ingeblikt in een pittige saus. Tot mijn grote vreugde hebben ook de grotere supermarkten inmiddels door wat een geweldige smaakmaker dit is, dus duw die winkelwagen maar in de richting van het Tex-Mex-schap.”

Bereiding

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten en pureer ze in een keukenmachine of met een
    staafmixer tot een gladde pasta. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.

  2. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200°C is bereikt. Haal de garnalen uit de koelkast, spies ze van staart tot kop aan de metalen spiesen zodat ze recht blijven tijdens het grillen. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Serveer met de limoenpartjes en wat verse koriander.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Smokey Goodness Brand New BBQ

€ 32,99
Cover Brand New BBQ Jord Althuizen