Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Halloumi watermeloenspiesjes

Halloumi-watermeloenspiesjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de houten spiesjes ca. 30 minuten in koud water of gebruik metalen spiesjes.

  2. Halveer de blokken halloumi. Snijd de helften in grote stukken. Snijd de schil van de watermeloen en snijd de watermeloen in blokken van dezelfde grootte als de halloumi. Rijg de halloumi en de watermeloen afwisselend op de spiesen. Meng in een kom het korianderpoeder, de sumak, het kaneelpoeder, de cayennepeper, de zwarte peper en een flinke snuf zout. Strooi het mengsel over de spiesen. Druk het mengsel een beetje aan.

  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur of verhit een barbecue met indirecte hitte (kolen naar 1 zijde geschoven).

  4. Gril de spiesjes 2-3 minuten per zijde, tot de watermeloen begint te blakeren en de halloumi wat zachter wordt. Serveer direct.

Per portie: 311 kcal | 12 g koolhydraten | 21 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber de Floro

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)