Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kipsouvlaki met salade, hummus en pita

Kipsouvlaki met salade, hummus en pita

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de souvlaki

Voor de salade

Bereiding

  1. 1. Meng voor de souvlaki de kipdijfilet met zout en peper, de olijfolie, de oregano en de chilivlokken. Rijg de souvlaki aan de metalen spiesen.

  2. 2. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril er de souvlaki 4-5 minuten aan beide zijden in tot de kip gaar en goudbruin is. Haal de kip uit de pan en knijp er het citroensap over uit.

  3. 3. Meng voor de salade de olijfolie met de rodewijnazijn en zout en peper. Meng de sla, de cherrytomaten, de komkommer en de paprika erdoorheen.

  4. 4. Serveer de souvlaki met de pitabroodjes, de hummus en de salade.

Per portie: 520 kcal | 35 g koolhydraten | 47 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)