Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tempehspiesjes met frisse pindasaus en ingemaakte pepers

Tempehspiesjes met frisse pindasaus en ingemaakte pepers

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de saus

Bereiding

  1. Snijd de tempeh in gelijke blokjes (ca. 2×2 cm). Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Meng de tempehblokjes met de marinade en zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn

  2. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Rijg de tempehblokjes aan spiesjes.

  3. Gril de tempehspiesjes op een hete barbecue of in een grillpan in ca. 4 minuten rondom goudbruin. Strijk de saus uit over een ruime schaal en leg er de spiesjes op. Verdeel er naar smaak fijngehakte ingemaakte pepers overheen. Lekker met rijst.

Per portie: 235 kcal | 14 g koolhydraten | 13 g eiwit | 14 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!