Pittige kipkebab met gegrilde ananas
Eenvoudig6 personen40 minuten bereiden60 minuten wachten
Aankomend weekend gaat het zonnetje weer schijnen dus haal je BBQ maar uit de schuur. Met deze pittige kipkebab en gegrilde ananas trap jij het barbecueseizoen helemaal af! De combinatie van de pittige kip met ananas is ontzettend lekker. Ben jij op zoek naar nog meer BBQ-recepten? Ren dan snel naar de winkel voor ons grote BBQ-nummer of bestel hem online en betaal geen verzendkosten.
Ingrediënten
- 1 el gerooktepaprikapoeder hot
- 4 teentjes knoflook geperst
- sap van 1⁄2 citroen
- 4 el olijfolie
- zout
- 800 g kippendijfilet in stukken van 3 cm
- 6 metalen spiesen
- Voor de gegrilde ananas
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- sap van 1 limoen
- 1 rijpe ananas geschild en in dikke schijven
- een handje muntblaadjes fijngehakt
- 2 el sesamzaad geroosterd
- 1-2 rode pepers zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
1. Meng het paprikapoeder met de knoflook, het citroensap, de olijfolie en een snuf zout tot een pasta. Meng de pasta goed door de kip en laat de kip ca. 1 uur marineren in de koelkast. Steek de barbecue aan.
2. Roer voor de gegrilde ananas de suiker met het limoensap in een grote kom. Meng de ananas- schijven erdoorheen zodat ze rondom bedekt zijn met het mengsel. Gril de ananasschijven aan beide zijden op de barbecue tot ze licht geblakerd zijn. Laat iets afkoelen. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Rijg de kip aan de spiesen en gril in
20-25 minuten goudbruin en gaar op directe hitte op de barbecue. Draai regelmatig om.
4. Bestrooi de ananas met de munt, het sesam- zaad en de rode peper. Serveer de kipkebabs met de ananas. Lekker met rijst.