
Pittige kipkebab met gegrilde ananas
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Meng het paprikapoeder met de knoflook, het citroensap, de olijfolie en een snuf zout tot een pasta. Meng de pasta goed door de kip en laat de kip ca. 1 uur marineren in de koelkast. Steek de barbecue aan.
2. Roer voor de gegrilde ananas de suiker met het limoensap in een grote kom. Meng de ananas- schijven erdoorheen zodat ze rondom bedekt zijn met het mengsel. Gril de ananasschijven aan beide zijden op de barbecue tot ze licht geblakerd zijn. Laat iets afkoelen. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Rijg de kip aan de spiesen en gril in
4. Bestrooi de ananas met de munt, het sesam- zaad en de rode peper. Serveer de kipkebabs met de ananas. Lekker met rijst.