Saté ayam van de barbecue
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Snijd het kippenvlees in blokjes van ca. 3x3cm. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Breng het kippenvlees op smaak met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.
2. Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus.
3. Dep eventueel de kip droog met keukenpapier en rijg ze aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de kipspiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.