Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Saté ayam van de barbecue

Saté ayam van de barbecue

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Snijd het kippenvlees in blokjes van ca. 3x3cm. Meng de tamarindepasta met 1 el water. Breng het kippenvlees op smaak met zout en peper en meng het met het tamarindemengsel. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.

  2. 2. Meng voor de pindasaus de pindakaas met de sambal, de azijn en 1-2 el ketjap. Hak de pinda’s grof en meng ze door de saus.

  3. 3. Dep eventueel de kip droog met keukenpapier en rijg ze aan de spiesen. Meng 3 el ketjap met de olie. Gril de kipspiesjes ca. 10 minuten boven houtskool en bestrijk ze tijdens het grillen

Per portie: 729 kcal | 46 g koolhydraten | 59 g eiwit | 19 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)