Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Witlofspiesjes met gegrilde zoete aardappel

Witlofspiesjes met gegrilde zoete aardappel

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Steek de barbecue aan. Verpak elke zoete aardappel met een takje rozemarijn, een teentje knoflook, wat zout en peper en 1 el olijfolie in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes tussen de gloeiende kooltjes op de barbecue tot de aardappels goed zacht en aan de buitenkant gekaramelliseerd zijn, dit duurt ca. 40 minuten.

  2. 2. Breng ondertussen een ruime pan met water en een paar druppels citroen sap aan de kook. Voeg de witlofstronkjes toe en kook 6-7 minuten tot ze zacht zij n. Giet de witlof af en laat afkoelen. Houd de witlof met de punt naar beneden vast en knijp er boven de gootsteen zoveel mogelijk vocht uit.

  3. 3 Halveer dikke witlofstronken in de lengte, de kleinere kun je heel laten. Rij g de witlof aan de spiesen en bedruip met 1 el olijfolie. Haal de zoeteaardappelpakketjes van de barbecue en laat kort afkoelen. Leg een rooster op de BBQ en leg er de witlofspiesjes op. Gril ca. 5 minuten rondom tot ze lichtbruin kleuren.

  4. 4. Neem ondertussen de aardappels uit het folie en leg ze op een grote schaal. Druk ze met een vork of pureestamper een beetje plat. Knijp de knoflookteentjes uit hun schil en doe ze met de boter in een pannetje. Smelt de boter op laag vuur en voeg de rest van het citroensap, de peterselie, de rozijnen en de amandelen toe.

  5. 5. Schenk het knoflookbotermengsel over de zoete aardappel. Leg de witlofspiesjes erbij op de schaal. Serveer met de partjes citroen.

Per portie: 545 kcal | 42 g koolhydraten | 5 g eiwit | 38 g vet

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)