Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
chermoula kip

Gegrilde chermoula-kip en rauwkost

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal het sap van 1 citroen, het komijnpoeder, het paprikapoeder, de koriander, de rode peper en de knoflook in een keukenmachine en voeg genoeg olie toe om er een gladde marinade van te maken (niet meer dan 4 el olie). Leg de kip in de marinade en laat 20-30 minuten marineren.

  2. Meng de hummus, de yoghurt en het sap van ½ citroen en breng op smaak met zout en peper. Meng de rodekool met een snuf zout en het overige citroensap. Meng als laatste de rode ui, de tomaat en de komkommer met een snufje zout, een scheutje rodewijnazijn en een scheutje olijfolie.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rijg de kip aan spiesen en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven tot de kip gaar en goudbruin is. Keer halverwege de baktijd een keer om.

  4. Serveer de kip, de hummus, de rodekool, de tomaat-komkommersalade en de pitabroodjes samen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)