Gegrilde chermoula-kip en rauwkost
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal het sap van 1 citroen, het komijnpoeder, het paprikapoeder, de koriander, de rode peper en de knoflook in een keukenmachine en voeg genoeg olie toe om er een gladde marinade van te maken (niet meer dan 4 el olie). Leg de kip in de marinade en laat 20-30 minuten marineren.
Meng de hummus, de yoghurt en het sap van ½ citroen en breng op smaak met zout en peper. Meng de rodekool met een snuf zout en het overige citroensap. Meng als laatste de rode ui, de tomaat en de komkommer met een snufje zout, een scheutje rodewijnazijn en een scheutje olijfolie.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rijg de kip aan spiesen en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven tot de kip gaar en goudbruin is. Keer halverwege de baktijd een keer om.
Serveer de kip, de hummus, de rodekool, de tomaat-komkommersalade en de pitabroodjes samen.