Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes

Jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes

In samenwerking met Smaakt
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • en 20 minuten wachttijd en 20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de saus

Voor de komkommertjes

Hoe maak je kipsaté zonder kip? Met jackfruit! Jackfruit heeft precies de juiste structuur zoals kip en zuigt zich vol smaak als je hem in een lekkere marinade legt. Een slimme wisseltruc!

Bereiding

  1. 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een kom. Doe de jackfruit erbij en schud goed om. Dek de kom af en laat ca. 1 uur staan.

  2. 2. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Voeg eventueel wat lauw water toe als de saus te dik is. Je kunt de saus koud serveren of vlak voor het serveren al roerend verwarmen in een steelpan.

  3. 3. Snijd de komkommertjes in de lengte in kwarten. Bestrooi ze met het zout en laat 20 minuten in een vergiet liggen. Spoel de komkommertjes af en dep ze droog met een schone theedoek. Meng de komkommertjes met de chili-olie en de azijn.

  4. 4. Rijg de stukken jackfruit aan spiesen. Gril de spiesjes op een hete barbecue of in een grillpan ca. 2 minuten per kant. Gril het platbrood ook kort. Leg de spiesjes op een schaal en schep er de (eventueel verwarmde) saus overheen. Bestrooi met de bosui, de koriander en de groene peper. Geef er het platbrood en de komkommertjes bij.

Per portie: 411 kcal | 33 g koolhydraten | 13 g eiwit | 23 g vet

foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)