Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar in een kom. Doe de jackfruit erbij en schud goed om. Dek de kom af en laat ca. 1 uur staan.

2. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Voeg eventueel wat lauw water toe als de saus te dik is. Je kunt de saus koud serveren of vlak voor het serveren al roerend verwarmen in een steelpan.

3. Snijd de komkommertjes in de lengte in kwarten. Bestrooi ze met het zout en laat 20 minuten in een vergiet liggen. Spoel de komkommertjes af en dep ze droog met een schone theedoek. Meng de komkommertjes met de chili-olie en de azijn.

4. Rijg de stukken jackfruit aan spiesen. Gril de spiesjes op een hete barbecue of in een grillpan ca. 2 minuten per kant. Gril het platbrood ook kort. Leg de spiesjes op een schaal en schep er de (eventueel verwarmde) saus overheen. Bestrooi met de bosui, de koriander en de groene peper. Geef er het platbrood en de komkommertjes bij.

Per portie: ca. 411 kcal
13 g eiwit | 23 g vet | 33 g koolhydraten

Dat smaakt!

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt. De producten van Smaakt zij n biologisch, dus vrij van onder meer kunstmatige toevoegingen en chemische bestrij dingsmiddelen. Dat smaakt naar meer. Smaakt zet bovendien nog een stapje extra. De verpakkingen van de producten zij n bio based en meer dan 90% van hun producten is plantaardig.

foto’s en receptuur: Willem van Santen