Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

Fruitsalade: 5x verrassende recepten

Advertentie

Vaker fruit eten is altijd een goed idee. Zo uit het vuistje of als zoete toets in een salade. Deze fruitsalades smaken het hele jaar door fris en geven je gezondheid een boost!

Fruitsalade maken

De perfecte salade bevat iets groens, wat vullends, een krokantje en iets zoets. Dit laatste voeg je toe met fruit. Maar denk je bij fruitsalades vooral aan de kleffe kant-en-klaar-salades uit de supermarkt of te zoete hap? Laat je dan inspireren door onze favoriete fruitsalade recepten die heerlijk hartig smaken. Je zult proeven: het fruit haalt de rest van de ingrediënten op. Lekker als bijgerecht bij de BBQ of gezonde lunch.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

Wist je dat je door steenfruit grillen de vruchten een stuk zoeter maakt? Hierdoor zijn ze extra lekker in een salade. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met blauwe kaas en dragon?

> naar het recept: salade van gegrild steenfruit met blauwe kaas en dragon

fruitsalade maken

2. Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Tomaten behoren eigenlijk tot de fruitsoorten en dit maakt ze heel geschikt om te combineren. Laat je niet afschrikken door het feit dat je vlierbloesem voor de dressing nodig hebt. Deze kun je in het voorjaar zelf plukken en de rest van het jaar gedroogd in de winkel kopen. Het is een stuk beter verkrijgbaar dan je misschien wel denkt.

> naar het recept: tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing 

Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

3. Fruitsalade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie.

> naar het recept: salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

fruitsalade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

4. Geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

Deze salade maak je met een speciale soort prosciutto, namelijk die uit het Italiaanse dorpje San Daniele. De heerlijke ham die ze hier maken is lichter van kleur en zachter dan parmaham. Dat gaat waanzinnig goed samen met het geroosterde fruit.

> naar het recept: geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

Geroosterde perzik met bospeen en prosciutto di San Daniele

5. Sinaasappel-olijvensalade

Sinaasappel en olijven zijn geen voor de hand liggende combinatie, maar voeg ze toch eens samen. Je zult verrast zijn hoe goed ze samen gaan!

> naar het recept: sinaasappel-olijvensalade

Memmisj: sinaasappel-olijvensalade

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!