Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer voor de dressing de azijn, beide oliën, de helft van de muntblaadjes, de mosterd, de suiker en de siroop in een blender. Breng op smaak met zout en peper en pureer kort verder. Roer de room  erdoorheen.

  2. Halveer de kleine tomaten en snijd grotere tomaten in parten. Verdeel alle tomaten over een platte serveerschaal.

  3. Verwijder de pitten en de schil van de meloenen en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de meloen toe aan de serveerschaal met de tomaten. Druppel de dressing eroverheen en garneer met de overige muntblaadjes.

Per portie: 205 kcal | 12 g koolhydraten | 1 g eiwit | 17 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)