Bereiding

De prosciutto uit het Italiaanse dorpje San Daniele is lichter van kleur en zachter dan parmaham. De milde smaak matcht perfect met de perziken.

  1. Schrap de bospenen, was ze en blancheer ze 2-3 minuten in kokend water met wat zout. Giet de bospenen af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit een ruime, droge koekenpan. Was de perziken. Snijd de perziken rondom in en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit. Bestrijk het snijvlak van de perziken met 1 el olijfolie en bestrooi met grof zout en peper. Rooster de perziken 3-4 minuten in de pan.
  3. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Halveer de bospenen in de lengte. Meng de bospeen met de peterselie, de rodewijnazijn en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Verdeel de bospeen en de peterselie over borden. Leg de geroosterde perziken en de prosciutto erbovenop. Bestrooi met de lente-ui.

Per portie: ca. 184 kcal
6 g eiwit |10 g vet | 16 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp