Bereiding
De prosciutto uit het Italiaanse dorpje San Daniele is lichter van kleur en zachter dan parmaham. De milde smaak matcht perfect met de perziken.
- Schrap de bospenen, was ze en blancheer ze 2-3 minuten in kokend water met wat zout. Giet de bospenen af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Verhit een ruime, droge koekenpan. Was de perziken. Snijd de perziken rondom in en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit. Bestrijk het snijvlak van de perziken met 1 el olijfolie en bestrooi met grof zout en peper. Rooster de perziken 3-4 minuten in de pan.
- Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Halveer de bospenen in de lengte. Meng de bospeen met de peterselie, de rodewijnazijn en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verdeel de bospeen en de peterselie over borden. Leg de geroosterde perziken en de prosciutto erbovenop. Bestrooi met de lente-ui.
Per portie: ca. 184 kcal
6 g eiwit |10 g vet | 16 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp