Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Fantastische, verfrissende avocadosoep

Zomerse soepen: 5x recepten

Advertentie

Bij soepen denk je niet gauw aan de zomer, maar vergis je niet; op een warme zomerdag kan een soep verrassend verfrissend zijn. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten!

Zomerse soepen

Misschien denk je bij soep meteen aan een koude winterdag of aan de warme kachel. Dat hoeft absoluut niet! Net zo goed als dat soep verwarmend kan zijn, is deze soms ook erg verfrissend. Daarnaast natuurlijk ook nog eens ontzettend lekker én zitten deze zomerse soepen vaak boordevol seizoensgroenten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gazpacho

Wie zomerse soepen wil maken, komt al snel uit bij het recept voor gazpacho. Deze Spaanse soep wordt koud gegeten en dat maakt het heerlijk verfrissend voor een warme zomerdag.

> naar het recept: gazpacho

Gazpacho

Tomaten-watermeloengazpacho

Wie de soep net wat spannender wil maken, kan ervoor kiezen om ook watermeloen toe te voegen. Dat gaat verrassend goed samen met de tomaat en een pittig pepertje. Maar geen zorgen, je kunt de gazpacho precies zo pittig maken als je zelf wilt. Voeg het pepertje in delen toe en blijf vooral goed proeven.

> naar het recept: tomaten-watermeloengazpacho

Tomaten-watermeloengazpacho

Ajo blanco

Nog zo’n Spaanse klassieker: ajo blanco. Deze soep is de voorloper van de bekendere gazpacho en wordt gemaakt op basis van amandelen, brood, knoflook en olijfolie. De meeste ingrediënten heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis, dus wat houdt je tegen?

> naar het recept: ajo blanco (koude amandelsoep)

Ajo blanco (koude amandelsoep)

Courgette-komkommersoep

De zomer brengt ons heerlijke seizoensgroenten als courgette en komkommer. Stop ze samen in een smaakvolle soep en je krijgt een verfrissend resultaat.

> naar het recept: courgette-komkommersoep

courgette komkommer soep

Avocadosoep

Deze avocadosoep is heerlijk om mee te nemen naar een zomerse picknick; je hoeft het namelijk niet te verwarmen. Dus pak je picknickkleed en weckpotjes vol soep maar alvast in.

> naar het recept: avocadosoep

Fantastische, verfrissende avocadosoep

Lees ook: Wil je je soep nóg lekkerder maken? Dit zijn de ultieme tips

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!