
Spring rolls vullen
Lees verder na de advertentie
Spring rolls zijn easy en lekker fris om te eten tijdens de warme dagen. Geen vuur komt er aan te pas en met alle groenten voorgesneden in verschillende kleurrijke schaaltjes is het al gauw een feest aan tafel. Vergeet niet een kommetje met warm water om de rijstvellen in te wellen en je bent ready to go!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Rollen maar!
Leg tijdens het vullen een strookje ingrediënten naar keuze in het midden van het vel. Voorkom dat je teveel vulling maakt, want dan breekt je rijstvel sneller tijdens het rollen. Bovendien moet hij nog dicht kunnen. Als je klaar bent vouw je eerst de helft van je rijstvel over de ingrediënten in het midden. Vervolgens mogen de zijkanten naar binnen en rol je de rest van de spring roll op terwijl je de vulling stevig op zijn plek houdt. Rollen maar!
Top 6 favoriete vullingen
Nu je weet hoe je spring rolls rolt, missen we nog een goede vulling. En die zijn er ontelbaar, om je even op weg te helpen zetten we onze zes favoriete vullingen op een rijtje.
- Glasnoedels met paprika – het volledige recept van deze spring rolls maak je hier:

Spring rolls
Perfect voor een lichte maaltijd of als verfrissende snack tijdens zonnige dagen.
- Rode kool met ananas – lekker met kikkererwten, een beetje yoghurt en koriander!
- Gebakken tempeh met pinda – voeg toe: komkommer, avocado, taugé en boontjes naar keuze
- Garnalen en chilisaus – taugé, wortel, komkommer en dat ene
- Kerriekip met mango – het best te combineren met avocado, tomaat en zonnebloempitten
- Eend met hoisinsaus – combineer met lente-uitjes en komkommer:

Gefrituurde springrolls met eend
Deze spring rolls krijgen hun finishing touch door ze goudbruin te frituren, waardoor je een perfecte mix krijgt van knapperige buitenkant en een sappige vulling. Serveer met een zoete hoisinsaus voor een onweerstaanbare dip!
Homemade dip
Mocht je verlegen zitten om ingrediënten of wil je je spring rolls een upgrade geven? Op de redactie maakten wij bij toeval dit spring roll sausje wat je bij elke vis, vega of vlees vulling kunt gebruiken. Beter dan welke sojasaus dan ook!
Recept:
- Kneus een handvol pinda’s en een handvol pecannoten in een vijzel met een klein teentje knoflook en een stukje fijngesneden gember (1-2 cm).
- Voeg 2 el gember wokolie, het sap van een halve citroen en 2 el ketjap toe.
- Meng de ingrediënten nog een keer goed door elkaar en maak af met een flinke scheut soja.
- Dippen maar!

Foto: Maarten van der Weij
Lees ook:
Onze tips

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.