Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
spring rolls

Zomerse hitte: 6x spring rolls vullen

Advertentie

Het is volop zomer en daarom laten we het fornuis even voor wat hij is. Wij gaan spring rolls vullen! Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan snel verder!

Spring rolls vullen

Spring rolls zijn easy en lekker fris om te eten tijdens de warme dagen. Geen vuur komt er aan te pas en met alle groenten voorgesneden in verschillende kleurrijke schaaltjes is het al gauw een feest aan tafel. Vergeet niet een kommetje met warm water om de rijstvellen in te wellen en je bent ready to go!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rollen maar!

Leg tijdens het vullen een strookje ingrediënten naar keuze in het midden van het vel. Voorkom dat je teveel vulling maakt, want dan breekt je rijstvel sneller tijdens het rollen. Bovendien moet hij nog dicht kunnen. Als je klaar bent vouw je eerst de helft van je rijstvel over de ingrediënten in het midden. Vervolgens mogen de zijkanten naar binnen en rol je de rest van de spring roll op terwijl je de vulling stevig op zijn plek houdt. Rollen maar!

Top 6 favoriete vullingen

Nu je weet hoe je spring rolls rolt, missen we nog een goede vulling. En die zijn er ontelbaar, om je even op weg te helpen zetten we onze zes favoriete vullingen op een rijtje.

Glasnoedels met paprika – het volledige recept van deze spring rolls maak je hier.

Rode kool met ananas – lekker met kikkererwten, een beetje yoghurt en koriander!

Gebakken tempeh met pinda – voeg toe: komkommer, avocado, taugé en boontjes naar keuze

Garnalen en chilisaus – taugé, wortel, komkommer en dat ene

Kerriekip met mango – het best te combineren met avocado, tomaat en zonnebloempitten

Eend met hoisinsaus – combineer met taugé, radijsjes, bieslook en komkommer

Homemade dip

Mocht je verlegen zitten om ingrediënten of wil je je spring rolls een upgrade geven? Op de redactie maakten wij bij toeval dit spring roll sausje wat je bij elke vis, vega of vlees vulling kunt gebruiken. Beter dan welke sojasaus dan ook!

Recept:
Kneus een handvol pinda’s en een handvol pecannoten in een vijzel met een klein teentje knoflook en een stukje fijngesneden gember (1-2 cm). Voeg el gember wokolie, het sap van een halve citroen en el ketjap toe. Meng de ingrediënten nog een keer goed door elkaar en maak af met een flinke scheut soja. Dippen maar!

wat is sojasaus springrolls

Foto: Maarten van der Weij

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!