Gefrituurde springrolls met eend
Gemiddeld
ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schil de gember en rasp hem fijn.
Wrijf de eendenboutjes in met zout, het vijfkruidenpoeder en de gember.
Leg de eendenboutjes in een braadslee en zet ca. 1 uur en 30 minuten in de oven. Schep af en toe wat van het vet uit de braadslee over de eendenboutjes.
Was de komkommer en snijd hem in dunne reepjes. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Neem de eendenboutjes uit de oven en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. Pluk het vlees van de botjes en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Meng het vlees met de komkommer, de lenteui en de noedels. Week de rijstvellen een voor een in warm water. Neem uit het water en laat goed uitlekken. Leg een beetje van het mengsel op het rijstvel en vouw de zijkanten van het vel naar binnen. Rol het rijstvel op tot een mooi rolletje en herhaal de handelingen met de overige rijstvellen.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Frituur de rolletjes in ca. 4 minuten goudbruin in de olie. Serveer de springrolls met de hoisinsaus.