Bereiding

  1. Doe de tomaten en de watermeloen in een blender. Verwijder de schil van de komkommer en snijd ca. 30 g van de komkommer af. Zet dat stuk opzij. Snijd de overige komkommer in stukken. Voeg de komkommerstukken toe aan de blender. Leg het brood in een diep bord en voeg koud water toe om het brood te laten weken. Knijp het brood uit en voeg het toe aan de blender. Voeg het limoensap en de knoflook toe en maal het geheel tot een gladde soep.
  2. Voeg ¼ van het pepertje toe aan de blender. Maal kort mee en proef de gazpacho. Voeg eventueel nog een ¼ pepertje toe als je van pittig houdt. Laat de blender draaien en voeg geleidelijk 50 ml olijfolie toe. Maal 1-2 minuten verder tot je een gladde en romige gazpacho hebt. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gazpacho in de koelkast en laat goed koud worden.
  3. Verdeel de gazpacho over 6 kommen. Snijd de achtergehouden komkommer in kleine blokjes en garneer de soep ermee. Verdeel ook de avocado, de cherrytomaten en het basilicum eroverheen. Druppel 2 el olijfolie eroverheen.

Per portie (6): ca. 172 kcal
3 g eiwit | 13 g vet | 11 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann