Zomerse pannenkoeken

Denk bijvoorbeeld maar aan de Franse crêpes of ook de Russische blini’s. Wat ons betreft tijd om een lijstje te maken met een aantal heerlijke recepten die je niet mag missen. We delen vijf recepten voor zomerse pannenkoeken met je, boordevol lichte, zoete en ook hartige vullingen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Crêpetaart met chaivulling

Is het geen plaatje? Wat ons betreft passen de kruidige smaken van de vulling van deze crêpetaart perfect bij de zomer, maar eigenlijk kun je deze taart het hele jaar door maken. Probeer de crêpes zo dun mogelijk te maken voor het lekkerste resultaat. Maar pas op, maak ze ook niet té dun!

> naar het recept: crêpe-taart met chaivulling

Chai spiced crepe taart Miljuschka

Blini’s van boekweitmeel met aubergine-olijventapenade

Zelfgemaakte tapenade en ook frisse yoghurt, dat moet toch wel lekker zijn?! Eet deze blini’s met je snoetje in de zon, dan kan je zomer vast niet meer stuk.

> naar het recept: blini’s van boekweitmeel met aubergine-olijventapenade

Briljante blini’s

Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

Deze kleine pannenkoekjes zijn lekker luchtig en ook de smaken van honing, sinaasappel en pistache zijn op-en-top zomers. Probeer brokhoning (honing met raat) te vinden voor de puurste honingsmaak, maar met gewone honing kan het natuurlijk ook.

> naar het recept: kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

Zomerse pannenkoeken: galette complète

Naast de welbekende crêpe kennen ze in Frankrijk ook de galette, gemaakt van boekweitmeel en vaak met een hartige vulling. Wij maken hem met de klassieke vulling van ham, kaas en ei.

> naar het recept: galette complète

zomerse pannenkoeken: valentijnsgerechten

Pandan-pannenkoekjes

Deze mooie groene pannenkoekjes maak je met pandanbladeren van de toko en ook een heerlijk zoete kokosvulling. Ze zijn opgerold superhandig om mee te nemen in je lunchtrommeltje! Je collega’s zullen gegarandeerd jaloers zijn.

naar het recept: pandan-pannenkoekjes

pandan pannenkoek

Lees ook: