
Zomerse pannenkoeken
Lees verder na de advertentie
Denk bijvoorbeeld maar aan de Franse crêpes of ook de Russische blini’s. Wat ons betreft tijd om een lijstje te maken met een aantal heerlijke recepten die je niet mag missen. We delen vijf recepten voor zomerse pannenkoeken met je, boordevol lichte, zoete en ook hartige vullingen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Crêpetaart met chaivulling
Is het geen plaatje? Wat ons betreft passen de kruidige smaken van de vulling van deze crêpetaart perfect bij de zomer, maar eigenlijk kun je deze taart het hele jaar door maken. Probeer de crêpes zo dun mogelijk te maken voor het lekkerste resultaat. Maar pas op, maak ze ook niet té dun!
> naar het recept: crêpe-taart met chaivulling
Blini’s van boekweitmeel met aubergine-olijventapenade
Zelfgemaakte tapenade en ook frisse yoghurt, dat moet toch wel lekker zijn?! Eet deze blini’s met je snoetje in de zon, dan kan je zomer vast niet meer stuk.
> naar het recept: blini’s van boekweitmeel met aubergine-olijventapenade
Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel
Deze kleine pannenkoekjes zijn lekker luchtig en ook de smaken van honing, sinaasappel en pistache zijn op-en-top zomers. Probeer brokhoning (honing met raat) te vinden voor de puurste honingsmaak, maar met gewone honing kan het natuurlijk ook.
> naar het recept: kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel
Zomerse pannenkoeken: galette complète
Naast de welbekende crêpe kennen ze in Frankrijk ook de galette, gemaakt van boekweitmeel en vaak met een hartige vulling. Wij maken hem met de klassieke vulling van ham, kaas en ei.
> naar het recept: galette complète
Pandan-pannenkoekjes
Deze mooie groene pannenkoekjes maak je met pandanbladeren van de toko en ook een heerlijk zoete kokosvulling. Ze zijn opgerold superhandig om mee te nemen in je lunchtrommeltje! Je collega’s zullen gegarandeerd jaloers zijn.
naar het recept: pandan-pannenkoekjes
Lees ook:
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings
Dit is hoe je frambozen het beste kunt bewaren en schimmel voorkomt
Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?
Onze tips

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Vis op de BBQ: van zalm tot zwaardvis

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

Geen vlees? Deze recepten bewijzen dat je als vega bij de BBQ niks mist!
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.