Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een oranje ontbijtje waar de koks van Willem-Alexander niet aan kunnen tippen. Wie leg jij vandaag in de watten?

Bereiding

  1. Was 1 sinaasappel met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Kluts de eieren met de suiker, een snufje zout en de sinaasappelschil. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoorheen. Voeg de kwark toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.

  2. Snijd van beide sinaasappels de boven- en onderkant af. Snijd met een scherp met de schil inclusief de witte huid weg. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Smelt een beetje boter in een ruime koekenpan en schep er zoveel hoopjes beslag in als in de pan passen. Bak de pannenkoekjes 4-5 minuten per zijde op middelhoog vuur.

  3. Verdeel de pannenkoekjes over borden en leg er de sinaasappelschijfjes tussen. Bedruppel met de honing en strooi er de pistachenoten overheen.

© Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)