Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was 1 sinaasappel met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Kluts de eieren met de suiker, een snufje zout en de sinaasappelschil. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoorheen. Voeg de kwark toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
Snijd van beide sinaasappels de boven- en onderkant af. Snijd met een scherp met de schil inclusief de witte huid weg. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Smelt een beetje boter in een ruime koekenpan en schep er zoveel hoopjes beslag in als in de pan passen. Bak de pannenkoekjes 4-5 minuten per zijde op middelhoog vuur.
Verdeel de pannenkoekjes over borden en leg er de sinaasappelschijfjes tussen. Bedruppel met de honing en strooi er de pistachenoten overheen.