Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pandan pannenkoek

Pandan-pannenkoekjes

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm 300 ml kokosmelk met de pandanbladeren. Laat ca. 10 minuten trekken. Schenk de melk met de pandanbladeren in de blender of keukenmachine en pureer ca. 5 minuten. Zeef de melk in een kom.

  2. Zeef de bloem en een snufje zout boven de melk en roer tot een glad beslag. Roer het ei erdoorheen. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.

  3. Rooster de kokos ca. 4 minuten in een droge pan. Voeg de gula djawa toe en laat kort karamelliseren. Voeg 150 ml kokosmelk toe en laat inkoken tot een bijna droge pasta.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak ca. 12 dunne pannenkoekjes van het beslag. Verdeel het kokosmengsel over de pannenkoekjes en rol ze op.

Per portie: 537 kcal | 39 g koolhydraten | 10 g eiwit | 39 g vet

Foto’s: Stephan van Raay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)