Bereiding
Breng de geur van pandan en kokos in je keuken met deze zoete pandan-pannenkoekjes.
- Verwarm 300 ml kokosmelk met de pandanbladeren. Laat ca. 10 minuten trekken. Schenk de melk met de pandanbladeren in de blender of keukenmachine en pureer ca. 5 minuten. Zeef de melk in een kom.
- Zeef de bloem en een snufje zout boven de melk en roer tot een glad beslag. Roer het ei erdoorheen. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
- Rooster de kokos ca. 4 minuten in een droge pan. Voeg de gula djawa toe en laat kort karamelliseren. Voeg 150 ml kokosmelk toe en laat inkoken tot een bijna droge pasta.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak ca. 12 dunne pannenkoekjes van het beslag. Verdeel het kokosmengsel over de pannenkoekjes en rol ze op.
Per portie: ca. 537 kcal
10 g eiwit | 39 g vet | 39 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay