Bereiding

  1. Voor de crêpes: doe alle ingrediënten behalve de boter in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Giet het mengsel in een grote kan. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Smelt de boter in een kommetje. Wrijf wat boter over een pannenkoekenpan en verwarm tot middelhoog vuur. Voeg een lepel beslag toe en bak voor 1 minuut. Keer om en bak de andere kant voor 30 seconden. Herhaal tot het beslag op is. Laat goed afkoelen. Om te voorkomen dat de crêpes gaan plakken aan elkaar, kun je tussen elke laag een velletje bakpapier leggen.
  3. Voor de chai-vulling: klop de roomkaas en mascarpone los in een grote kom. Voeg de kaneel, gember, kardemom, anijs en kruidnagel toe. Zeef de poedersuiker boven de kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg een crêpe in het midden van een taartstandaard en besmeer met een laagje van de chai-vulling. Leg een andere crêpe erbovenop en besmeer die ook met de vulling. Herhaal tot alle crêpes en de vulling op is. Eindig met een crêpe.
  5. Klop de slagroom tot zachte pieken en schep op de crêpe-taart. Bestuif met de kaneel en maak af met de karamelsaus.

Tip van Miljuschka: kerst-stress? Dit recept kan je met gemak 24 uur van tevoren maken. Bewaar dan de crêpe-taart afgedekt in de koelkast.