Galette complète
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt voor het beslag de boter. Roer het boekweitmeel, de eieren, 150 ml koud water, het zout en de gesmolten boter tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 1 uur rusten.
Snijd voor de vulling de gekookte ham in dunne reepjes. Was de dille en schud hem droog. Roer het beslag door. Voeg eventueel wat water toe als het beslag te dik is.
Verhit wat boter in een grote koekenpan en schep er een lepel beslag in. Laat het beslag uitlopen tot een zeer dunne pannenkoek. Breek een ei op de galette en strijk het eiwit met een spatel voorzichtig wat uit.
Verdeel 1⁄6 van de ham en 1⁄6 van de geraspte emmentaler over het ei. Vouw, als de galette goudbruin gebakken is, de randen van de galette over het ei. Breng op smaak met zout en peper. Bak op laag vuur verder tot het ei gaar is. Herhaal stap 3 en 4 nog vijf keer. Serveer de galettes direct en verdeel er de dille overheen.