Sinaasappel-olijvensalade
Eenvoudig2 personen20 minuten bereiden
Jonah Freud: "Zonder Claudia Roden zou mijn culinaire leven er heel anders hebben uitgezien. Deze salade is ooit ontstaan toen ik haar boek 'De Joodse keuken' aan het vertalen was terwijl ik in een huisje in Frankrijk verbleef."
Ingrediënten
- 3 à 4 (bloed)sinaasappels
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el extra vergine olijfolie
- ½ tl chilivlokken
- ¼ venkel (in dunne plakken)
- 5 grote groene olijven
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Rasp de schil van 1 sinaasappel en meng met de rijstazijn, olijfolie en chilivlokken.
- Snijd de volledige schil van de sinaasappels. Snijd de sinaasappels in plakjes. Leg de plakjes net overlappend op een plat bord. Verdeel de venkel erover en giet vervolgens de dressing erover. Maak op smaak met zout en peper.
- Scheur of snijd de olijven in niet al te kleine stukjes en verdeel over de salade.
Variatie: Bestrooi eventueel nog met feta, dungesneden rode uienringen en/of
bleekselderij.