Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Memmisj: sinaasappel-olijvensalade

Sinaasappel-olijvensalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Jonah Freud: "Zonder Claudia Roden zou mijn culinaire leven er heel anders hebben uitgezien. Deze salade is ooit ontstaan toen ik haar boek 'De Joodse keuken' aan het vertalen was terwijl ik in een huisje in Frankrijk verbleef."

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel en meng met de rijstazijn, olijfolie en chilivlokken.

  2. Snijd de volledige schil van de sinaasappels. Snijd de sinaasappels in plakjes. Leg de plakjes net overlappend op een plat bord. Verdeel de venkel erover en giet vervolgens de dressing erover. Maak op smaak met zout en peper.

  3. Scheur of snijd de olijven in niet al te kleine stukjes en verdeel over de salade.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Memmisj

€ 35,00
cover Memmisj