Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Memmisj: sinaasappel-olijvensalade

Sinaasappel-olijvensalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Sinaasappel en olijven zijn geen voor de hand liggende combinatie, maar voeg ze toch eens samen. Je zult verrast zijn hoe goed ze samen gaan!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Sinaasappel en olijven zijn geen voor de hand liggende combinatie, maar voeg ze toch eens samen. Je zult verrast zijn hoe goed ze samen gaan!

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel en meng met de rijstazijn, olijfolie en chilivlokken.

  2. Snijd de volledige schil van de sinaasappels. Snijd de sinaasappels in plakjes. Leg de plakjes net overlappend op een plat bord. Verdeel de venkel erover en giet vervolgens de dressing erover. Maak op smaak met zout en peper.

  3. Scheur of snijd de olijven in niet al te kleine stukjes en verdeel over de salade.

Jonah Freud over zijn recept:
"Zonder Claudia Roden zou mijn culinaire leven er heel anders hebben uitgezien. Deze salade is ooit ontstaan toen ik haar boek 'De Joodse keuken' aan het vertalen was terwijl ik in een huisje in Frankrijk verbleef."

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Memmisj

€ 35,00
cover Memmisj
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!