Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ndujagarnalen met focaccia

Menu: BBQ voor twee

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Met dit BBQ-menu voor twee personen, maak je gegarandeerd indruk.

BBQ voor twee

Barbecueën kan met een grote groep, maar met z’n tweetjes is ook wel eens fijn. Dit moeiteloze menu is perfect om samen te maken en op te eten. Wat denk je van een pittig voorgerecht met garnalen, een hoofdgerecht vol Midden-Oosterse smaken en een zoet dessert met een rooksmaakje? Steek de grill maar aan, leg de houtskool aan en laat je verrassen door dit BBQ-menu voor twee!

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Gek op sissende garnalen in knoflookolie? Dan vind je dit gerecht vast ook heerlijk! Bijkomend voordeel: dit voorgerecht is net wat meer date-proof doordat je de knoflook vervangt door de pittige Italiaanse worst ‘nduja. Dippen mag nog steeds, daarom serveren we er focaccia bij.

> naar het recept: ‘ndujagarnalen met focaccia

Ndujagarnalen met focaccia

Hoofdgerecht

De zoete granaatappelstroop en de pittige chili-jam zijn een perfecte combinatie. Daarom serveren we ze samen in dit verrassende hoofdgerecht. Want bij lamskebab denk je al gauw aan de afhaalklassieker, dit recept bewijst dat ook veel chiquer kan. Perfect voor een BBQ voor twee.

> naar het recept: lamskebab met granaatappelstroop

Lamskebab met granaatappelstroop

Nagerecht

Steenfruit grillen is de trend van het moment en daarmee perfect om indruk mee te maken. Als nagerecht van dit menu voor een BBQ voor twee serveren we gegrilde perziken met crêpes en ricotta. Door de perziken op de grill te verhitten, karamelliseren ze en worden ze extra zoet.

> naar het recept: gegrilde perziken met crêpes en ricotta

Gegrilde perziken met crêpes en ricotta BBQ voor twee

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!