Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Steak sandwich

Steak sandwich

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de steaks 1 uur voordat je deze gaat grillen uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.

  2. Halveer intussen voor de wasabimayonaise de citroen en pers het sap uit. Meng het citroensap, de eiwitten, de olijfolie, de mosterd, de mierikswortelcrème en de wasabipasta in een kom. Begin met een garde te kloppen en schenk de zonnebloemolie er langzaam in een dun straaltje bij terwijl je blijft kloppen en er een mooie mayonaise ontstaat. Proef de mayonaise, voeg zout naar smaak toe en bewaar afgedekt in de koelkast.

  3. Steek de houtskool in je barbecue aan en verwarm deze met het hitteschild en het rvs-rooster (indirect) tot 140⁰C. Snijd voor de kaantjes het rundervet in blokjes van ca. 1 centimeter.

  4. Verwarm de skillet op het rooster. Voeg de blokjes rundervet toe en bak totdat de blokjes rondom goudbruin zijn en geen vet meer loslaten; schep ze af en toe om. Sluit na elke handeling de deksel van de barbecue. Per intussen voor de gekaramelliseerde uien de uien en snijd ze in halve ringen.

  5. Schep de kaantjes uit de skillet en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uien met de basterdsuiker aan de skillet toe en laat ze zachtjes karamelliseren; schep af en toe om.

  6. Haal de skillet uit de barbecue. Verwijder het rooster en het hitteschild en leg het gietijzeren rooster in je barbecue. Breng de temperatuur naar 200⁰C.

  7. Bestrooi de steaks met versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak. Leg de steaks op het rooster. Gril ze ca. 1 minuut, draai de steaks een kwartslag en gril ze nogmaals 1 minuut. Keer de steaks om en gril ook deze kant ongeveer 2 minuten, totdat de steaks een kerntemperatuur hebben bereikt van 50⁰C (dit meet je met de kernthermometer); draai opnieuw halverwege de bereidingstijd een kwartslag voor een mooie grillruit.

  8. Haal de steaks uit de barbecue en laat ze, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 2 minuten rusten. Voeg intussen citroensap naar smaak aan de rucola toe.

  9. Snijd de steaks in dunne plakjes. Bestrijk de plakken zuurdesembrood met de wasabimayonaise. Verdeel de rucola en de helft van de kaantjes over het brood en leg hier de plakjes steak op. Verdeel ten slotte de gekaramelliseerde uien en de rest van de kaantjes over het vlees.

Receptuur: Gertjan Kiers Fotografie: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)