Sandwiches saai? Zeker niet! Je kunt de broodjes precies beleggen hoe je het zelf wilt dus wij durven je best te beloven dat er bij deze sandwich recepten voor iedereen wat tussen zit!
De tijd dat heel Holland ging lunchen met een boterham met kaas of hagelslag is allang voorbij. De meesten maken een stevige sandwich met een eiwitbron, saus en groenten. Groot gelijk hebben ze want dat is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond! Je krijgt hiermee een hele hoop voedingstoffen binnen en dat vaak al halverwege de dag. Dus waarom zou jij je lunchtrommeltje voortaan niet vullen met een van de onderstaande sandwich recepten?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sandwich recepten
Je wilt natuurlijk niet elke dag hetzelfde eten . Dus sla dit lijstje met lunch recepten zeker op om elke dag de lekkerste belegde broodjes te kunnen bouwen.
Sandwich met gegrilde kip, appel en mosterddressing
De saus maakt of breekt het broodje. Maar iedereen weet: met mosterd kan het haast niet fout gaan. Zeker niet in combinatie met kip en appel.
Open sandwiches met Griekse salade
Wil je een gezonde sandwich maken? Serveer dan de salade niet naast maar op het broodje. Je collega’s weten niet wat ze zien!
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Denvers fool’s gold sandwich
Het verhaal gaat dat Elvis ooit midden in de nacht een vliegtuig pakte van Memphis naar Denver om een fool’s gold sandwich te eten. Een vliegtuig hoef je niet te pakken, je maakt hem in je eigen keuken. Net zo lekker!
De ultieme gegrilde kaas-chilisandwich
Pro tip: door de sandwich met boter in de pan te bakken krijgt ‘ie een lekker krokant laagje. Wie kan dat nou weerstaan?
Egg-in-a-hole-sandwich met avocado
Hollanders houden van brood. Wij weten dat een gat erin een hoop geklieder is tijdens de lunch, maar met de egg in a hole sandwich wil je dat juist!
Indiase currykipsandwich met mangochutney
Wie geen saaie bammetjes maar originele en rijkgevulde sandwiches wilt, doet er goed aan om dit recept eens te proberen.
Naansandwich met tandoorikip
Deze naansandwich met tandoorikip is fantastisch: geurige tandoorikip in laagjes zachte naan, muntachtige mayonaise, knapperige kool en knapperige papadums.
Italiaanse sandwich met pesto, mozzarella en salami
Bestel je altijd salami, artisjokken en olijven op je pizza? Beleg er ook eens je broodje mee.
Clubsandwich
Denk je bij sandwich recepten gelijk aan de bekende club sandwich? Dan ben je niet de enige! Dit belegde broodje is een echte klassieker uit Amerika en dankt zijn naam aan het feit dat je het in elke club wel kon bestellen. Al maak je het traditionele recept met kip, wij delen graag wat variaties om voor het clubsandwich maken:
Clubsandwich met makreel
Aan de kust is de traditionele sandwich met kip en bacon wat minder bekend. Liever koken ze er met het lekkers uit de zee.
Clubsandwich met pastrami uit When Harry met Sally
Dit broodje is bekend van de film en alleen dat maakt ‘m al de moeite waard. Je kunt voor het recept zelf pastrami maken of het gewoon kant-en-klaar kopen.
Sandwich maken
Kun je niet wachten om een heerlijke sandwich te maken? Ga dan gelijk aan de slag met het onderstaande recept. Dit is onze redactiefavoriet!
Italiaanse sandwich met pesto, mozzarella en salami
Dit broodje is rijkgevuld met salami, artisjokken en olijven. Op en top Italiaans!
Ingrediënten
Bereiding
Bestrijk iedere broodjeshelft aan de snijkant met 1 el pesto. Beleg de onderste broodjeshelften met de salami, mozzarella, tomaatjes, paprika, olijven en artisjokken.
Meng de rucola met de balsamico en wat zout en peper in een kom. Leg de rucola boven op de broodjes en bedruppel met de balsamico uit de kom. Dek af met de bovenste broodjeshelften en serveer direct of verpak in folie en zet tot gebruik in de koelkast.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell
Onze tips
Broodje gezond: zo kun je het zelf maken voor de lunch
Lunchtijd! Zo kun je zelf quesadilla’s maken
3x thuiswerklunches waar je collega’s jaloers van worden
Foodies boekenclub: “Lunch to go”
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.