Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Lunch to go: couscous met abrikozen

Foodies boekenclub: “Lunch to go”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Lunch to go

Lunch to go” van Janine Jansen bevat 60 recepten voor meeneemlunches en is perfect voor iedereen die graag betere eetkeuzes wil maken tijdens de lunch. Steeds meer mensen stappen af van de boterham met kaas en gaan op zoek naar gezondere alternatieven. Maar wat als je niet thuis eet? In dit boek vind je 60 verrassende gerechten om mee te nemen naar kantoor, school en voor onderweg. De recepten zijn veelal op basis van granen, groenten en peulvruchten én zijn allemaal vegetarisch, dus beter voor mens en milieu. Janine geeft je handige tips over het slim verwerken van je restjes, hoe je je lunch handig meeneemt en wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast. Ook geeft ze suggesties voor de kinderbroodtrommel en bevat het boek een handige maaltijdplanner. Zo wordt gezond en duurzaam lunchen on the go een stuk gemakkelijker.

Lunch to go

€ 18,99
cover lunch to go

Janine Jansen

Van jongs af aan is Janine dol geweest op eten én op zelf zo lekker mogelijk koken. Doordat ze vroeger thuis vanwege de ziekte van haar vader praktisch geen vet aten, ontwikkelde ze een ware passie voor snoep en vet eten. Hierdoor moest ze op haar twaalfde flink lijnen. Ze is dus al jaren bezig met hoe ze lekker kan eten zonder aan te komen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Jansen & Jansen

Waarschijnlijk ken je Janine Jansen naast “Lunch to go” ook van haar eerdere boeken zoals “Hartstikke Mediterraan”. Dit heerlijke kookboek maakte ze samen met haar zus Annemieke die werkzaam is als cardioloog. Je raadt het al; gezonde én lekkere recepten staan centraal in de boeken die ze samen maakten. Deze lijn trekt Janine door in haar nieuwe boek, geheel gericht op lunch.

Jaloersmakende recepten

Stuk voor stuk zijn de recepten in “Lunch to go” opgebouwd uit verse en gezonde recepten. Bijkomend voordeel: de recepten zijn ook nog eens gemakkelijk te maken. Zo bereid je bijvoorbeeld in een handomdraai ’s avonds al je lunch voor de volgende dag, zonder in te leveren op smaak. Naast dat de recepten van Janine over het algemeen gezond en gebalanceerd zijn weet ze ook hoe ze smaak moet toevoegen aan de lunch. Zo eet je ook nog eens hartstikke lekker en heb je gegarandeerd jaloerse collega’s als ze jou zien genieten van je lunch.

Lunch to go: voor alle seizoenen

Als je denkt dat het boek alleen maar gevuld is met salades heb je het mis. De recepten zijn voor het hele jaar, zo vind je ook smaakvolle en verwarmende soepen voor in de winter, dips met zomergroenten en notenbrood. Door met de seizoenen mee te kook is de lunch niet alleen voedzamer, maar ook een stuk lekkerder.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Springrolls met rode kool en omelet

Janine: “In plaats van rode kool kun je elke kool gebruiken: spitskool, witte kool, Chinese kool – allemaal lekker knapperig als je ze rauw eet.”

> naar het recept: springrolls met rode kool en omelet

Springrolls met rode kool en omelet

Couscous met abrikozen

Janine: “Het leuke van volkoren couscous is dat je niet proeft dat het volkoren is. Want eigenlijk ben ik dol op gewone witte couscous, maar ja…”

> naar het recept: couscous met abrikozen

Lunch to go: couscous met abrikozen

Geroosterde paprika’s met linzen en olijven

Janine: “Tomaten in plaats van paprika is ook een optie, en sneller ook; die hoeven niet eerst geroosterd te worden.”

> naar het recept: geroosterde paprika’s met linzen en olijven

Geroosterde paprika's met linzen en olijven

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!