Advertentie
Lunch to go
“Lunch to go” van Janine Jansen bevat 60 recepten voor meeneemlunches en is perfect voor iedereen die graag betere eetkeuzes wil maken tijdens de lunch. Steeds meer mensen stappen af van de boterham met kaas en gaan op zoek naar gezondere alternatieven. Maar wat als je niet thuis eet? In dit boek vind je 60 verrassende gerechten om mee te nemen naar kantoor, school en voor onderweg. De recepten zijn veelal op basis van granen, groenten en peulvruchten én zijn allemaal vegetarisch, dus beter voor mens en milieu. Janine geeft je handige tips over het slim verwerken van je restjes, hoe je je lunch handig meeneemt en wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast. Ook geeft ze suggesties voor de kinderbroodtrommel en bevat het boek een handige maaltijdplanner. Zo wordt gezond en duurzaam lunchen on the go een stuk gemakkelijker.
Janine Jansen
Van jongs af aan is Janine dol geweest op eten én op zelf zo lekker mogelijk koken. Doordat ze vroeger thuis vanwege de ziekte van haar vader praktisch geen vet aten, ontwikkelde ze een ware passie voor snoep en vet eten. Hierdoor moest ze op haar twaalfde flink lijnen. Ze is dus al jaren bezig met hoe ze lekker kan eten zonder aan te komen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Jansen & Jansen
Waarschijnlijk ken je Janine Jansen naast “Lunch to go” ook van haar eerdere boeken zoals “Hartstikke Mediterraan”. Dit heerlijke kookboek maakte ze samen met haar zus Annemieke die werkzaam is als cardioloog. Je raadt het al; gezonde én lekkere recepten staan centraal in de boeken die ze samen maakten. Deze lijn trekt Janine door in haar nieuwe boek, geheel gericht op lunch.
Jaloersmakende recepten
Stuk voor stuk zijn de recepten in “Lunch to go” opgebouwd uit verse en gezonde recepten. Bijkomend voordeel: de recepten zijn ook nog eens gemakkelijk te maken. Zo bereid je bijvoorbeeld in een handomdraai ’s avonds al je lunch voor de volgende dag, zonder in te leveren op smaak. Naast dat de recepten van Janine over het algemeen gezond en gebalanceerd zijn weet ze ook hoe ze smaak moet toevoegen aan de lunch. Zo eet je ook nog eens hartstikke lekker en heb je gegarandeerd jaloerse collega’s als ze jou zien genieten van je lunch.
Lunch to go: voor alle seizoenen
Als je denkt dat het boek alleen maar gevuld is met salades heb je het mis. De recepten zijn voor het hele jaar, zo vind je ook smaakvolle en verwarmende soepen voor in de winter, dips met zomergroenten en notenbrood. Door met de seizoenen mee te kook is de lunch niet alleen voedzamer, maar ook een stuk lekkerder.
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Springrolls met rode kool en omelet
Janine: “In plaats van rode kool kun je elke kool gebruiken: spitskool, witte kool, Chinese kool – allemaal lekker knapperig als je ze rauw eet.”
> naar het recept: springrolls met rode kool en omelet
Couscous met abrikozen
Janine: “Het leuke van volkoren couscous is dat je niet proeft dat het volkoren is. Want eigenlijk ben ik dol op gewone witte couscous, maar ja…”
> naar het recept: couscous met abrikozen
Geroosterde paprika’s met linzen en olijven
Janine: “Tomaten in plaats van paprika is ook een optie, en sneller ook; die hoeven niet eerst geroosterd te worden.”
Lees ook:
Onze tips
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.