Springrolls met rode kool en omelet
Eenvoudig2 personen30 minuten bereiden
Janine Jansen: "In plaats van rode kool kun je elke kool gebruiken: spitskool, witte kool, Chinese kool – allemaal lekker knapperig als je ze rauw eet."
Ingrediënten
- flinke hand koriander
- 2 lente-uitjes
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- zout en peper
- 1 tl wasabi of mierikswortel
- ½ komkommer
- 1 avocado
- ½ rode kool
- 1 ei
- scheutje sojasaus
- 4 rijstvellen
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snij de koriander en de lente-uitjes zeer fijn. Meng de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met de koriander, de lente-uitjes, een beetje zout en peper en de wasabi of mierikswortel. Snij de komkommer en de avocado in reepjes. Snij de rode kool met de mandoline ragfijn.
- Kluts het ei en roer de sojasaus erdoorheen. Bak er in circa 5 minuten een omelet van met het deksel op de pan.
- Zet een kom met net gekookt water klaar waar de rijstvellen in passen. Leg het eerste rijstvel even in het water, ongeveer 10 seconden. Haal het vel eruit, laat het uitlekken, en leg er in het midden wat rode kool op. Bedek met een beetje saus, dan wat avocado, komkommer en een stukje ei. Vouw de randen naar binnen en voilà: een prachtig pakketje.