Clubsandwich met makreel
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Voor de vele regen op de Britse Eilanden hebben ze een goede oplossing: pubs! Ook in Nederland zijn regenbuien de zomer niet vreemd, dus kun je thuis aan de slag met deze pubklassieker – trouwens ook heerlijk als de zon schijnt.
Bereiding
Roer voor de tartaarsaus de dille, de kappertjes, de augurk, de citroenschil, de mayonaise en de mierikswortelpuree door elkaar en houd apart. Je kunt de saus een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Verhit de grillstand van de oven voor. Grill het spek op een bakplaat in de oven in 8-10 minuten krokant; draai het halverwege de baktijd om. Neem van de bakplaat en houd warm. Leg de makreel met de huidzijde naar boven in het spekvet, besprenkel met een beetje olijfolie en zout en grill ca. 5 minuten, tot de huid knapperig is en je de vis makkelijk in stukjes uit elkaar kunt trekken.
Snijd de eieren in plakjes en rooster het brood. Bestrijk ⅔ van het brood met de tartaarsaus. Beleg met het spek, het ei en de tomaat op de helft van het bestreken brood. Leg de warme makreel en de sla op de andere sneetjes bestreken brood. Leg de sneetjes met makreel op de sneetjes met spek en dek af met de rest van het brood. Druk voorzichtig aan en snijd de sandwiches doormidden. Gebruik eventueel cocktailprikkers om de sandwiches bij elkaar te houden. Serveer direct.