Advertentie
Clubsandwich maken
Clubsandwich staat vaak standaard op de kaart van een lunchzaak, strandtent of restaurant. Het is een stapel sandwiches, vaak van wit casinobrood, besmeerd met mayonaise en met verschillende lagen beleg, schuin doorgesneden en een prikker erin gestoken. Klassiek nooit met kaas, maar met kipfilet en/of bacon (al vinden wij een plakje kaas of geitenkaas stiekem ook heel lekker). En officieel gezien wordt een clubsandwich geserveerd met naturelchips of friet, maar een groene salade past er ook goed bij.
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tips voor de perfecte clubsandwich
- Maak de sandwich liever niet een dag van tevoren, maar zo kort mogelijk voor serveren. Zo voorkom je dat het brood zompig wordt. Organiseer je een lunch en wil je wel iets voorbereiden? Snijd dan een dag van tevoren vast alle ingrediënten voor het beleg in plakjes of stukjes en bewaar ze in bakjes in de koelkast. Zo hoef je alleen nog maar te stapelen.
- Neem goed, vers brood. Dat maakt echt het verschil. Misschien bak je de sneetjes nog even knapperig in de broodrooster, maar dat hoeft niet per se.
- Zorg voor een afwisseling tussen knapperige en zachte ingrediënten. Knapperig blaadje sla, en plakjes gekookt ei bijvoorbeeld. Of knapperig gebakken bacon met grote plakken vleestomaat.
- Overdrijf niet! Een hoog gestapelde sandwich is leuk, maar het moet wel eetbaar blijven. Zorg voor een goede balans tussen brood en beleg, en let erop dat je nog een hap kunt nemen zonder dat al het beleg er aan de andere kant uit valt.
Clubsandwich recepten
Een klassieke clubsandwich, van casinobrood met zo’n prikker er doorheen, kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van een Indiase variant van naanbrood, een oer-Hollandse van roggebrood of mini-sandwiches voor bij de borrel?
1. Clubsandwich met pastrami
In dit recept maak je zelf pastrami. Heb je daar geen tijd voor of niet zoveel zin in? Koop dan gewoon kant-en-klaar.
> naar het recept: clubsandwich met pastrami
2. Roggebrood met blauwe kaas en vijgenjam
Blauwe kaas en vijgenjam zijn een heerlijke combinatie. En op zo’n donkerbruin roggebroodje staat het ook nog eens heel leuk!
> naar het recept: roggebrood met blauwe kaas en vijgenjam
3. Bite-size sandwiches
Deze mini-sandwiches zien er toch gezellig uit? Serveer ze bij de borrel of maak ze voor een picknick.
> naar het recept: bite-size sandwiches
4. Clubsandwich met kip
Nadiya Hussain: “Ik ben dol op sandwiches. Uit de winkel of zelfgemaakt, allemaal lekker! Toch zijn de lekkerste steeds de sandwiches die we maken met een beetje van dit en een beetje van dat… en natuurlijk alle dingen die we lekker vinden. Deze naansandwich met tandoorikip is fantastisch: geurige tandoorikip in laagjes zachte naan, muntachtige mayonaise, knapperige kool en knapperige papadums!”
> naar het recept: naansandwich met tandoorikip
5. Indiase clubsandwich met kip en mangochutney
Voorkom een saaie lunch en maak eens deze bammetjes, daar vrolijk je toch meteen van op?
> naar het recept: indiase currykipsandwich met mangochutney
Lees ook:
Vegan broodbeleg: 22 ideeën voor een lekkere sandwich
De beste recepten voor borrelbrood
Zo maak je een steaksandwich met tips van de slager
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?