Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Clubsandwich maken: zo doe je dat!

Clubsandwich maken: zo doe je dat!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Clubsandwich is een echte all-time favourite op de lunchkaart. Met deze tips én een aantal verrassende recepten maak je zo'n lekker broodje ook gewoon thuis.

Clubsandwich maken

Clubsandwich staat vaak standaard op de kaart van een lunchzaak, strandtent of restaurant. Het is een stapel sandwiches, vaak van wit casinobrood, besmeerd met mayonaise en met verschillende lagen beleg, schuin doorgesneden en een prikker erin gestoken. Klassiek nooit met kaas, maar met kipfilet en/of bacon (al vinden wij een plakje kaas of geitenkaas stiekem ook heel lekker). En officieel gezien wordt een clubsandwich geserveerd met naturelchips of friet, maar een groene salade past er ook goed bij.

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor de perfecte clubsandwich

  1. Maak de sandwich liever niet een dag van tevoren, maar zo kort mogelijk voor serveren. Zo voorkom je dat het brood zompig wordt. Organiseer je een lunch en wil je wel iets voorbereiden? Snijd dan een dag van tevoren vast alle ingrediënten voor het beleg in plakjes of stukjes en bewaar ze in bakjes in de koelkast. Zo hoef je alleen nog maar te stapelen.
  2. Neem goed, vers brood. Dat maakt echt het verschil. Misschien bak je de sneetjes nog even knapperig in de broodrooster, maar dat hoeft niet per se.
  3. Zorg voor een afwisseling tussen knapperige en zachte ingrediënten. Knapperig blaadje sla, en plakjes gekookt ei bijvoorbeeld. Of knapperig gebakken bacon met grote plakken vleestomaat.
  4. Overdrijf niet! Een hoog gestapelde sandwich is leuk, maar het moet wel eetbaar blijven. Zorg voor een goede balans tussen brood en beleg, en let erop dat je nog een hap kunt nemen zonder dat al het beleg er aan de andere kant uit valt.

Clubsandwich recepten

Een klassieke clubsandwich, van casinobrood met zo’n prikker er doorheen, kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van een Indiase variant van naanbrood, een oer-Hollandse van roggebrood of mini-sandwiches voor bij de borrel?

1. Clubsandwich met pastrami

In dit recept maak je zelf pastrami. Heb je daar geen tijd voor of niet zoveel zin in? Koop dan gewoon kant-en-klaar.

> naar het recept: clubsandwich met pastrami

2. Roggebrood met blauwe kaas en vijgenjam

Blauwe kaas en vijgenjam zijn een heerlijke combinatie. En op zo’n donkerbruin roggebroodje staat het ook nog eens heel leuk!

> naar het recept: roggebrood met blauwe kaas en vijgenjam

Roggebrood met blauwe kaas en vijgenjam

3. Bite-size sandwiches

Deze mini-sandwiches zien er toch gezellig uit? Serveer ze bij de borrel of maak ze voor een picknick.

> naar het recept: bite-size sandwiches

Bite-size sandwiches

4. Clubsandwich met kip

Nadiya Hussain: “Ik ben dol op sandwiches. Uit de winkel of zelfgemaakt, allemaal lekker! Toch zijn de lekkerste steeds de sandwiches die we maken met een beetje van dit en een beetje van dat… en natuurlijk alle dingen die we lekker vinden. Deze naansandwich met tandoorikip is fantastisch: geurige tandoorikip in laagjes zachte naan, muntachtige mayonaise, knapperige kool en knapperige papadums!”

> naar het recept: naansandwich met tandoorikip

De oven voor elke dag: naansandwich met tandoorikip

5. Indiase clubsandwich met kip en mangochutney

Voorkom een saaie lunch en maak eens deze bammetjes, daar vrolijk je toch meteen van op?

> naar het recept: indiase currykipsandwich met mangochutney

Indiase currykipsandwich met mangochutney

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!