Bereiding

Voor de homemade pastrami

  1. Meng het zeezout, peperkorrels, korianderzaad, bruine basterdsuiker, tijm en knoflook goed door elkaar en wrijf het goed om het vlees heen zodat het goed kan ‘pekelen’. Dek het strak af met vershoudfolie en leg het ruim 1,5 dag in de koelkast.
  2. Spoel met koud water de pekel van het vlees. Dep het droog en bak het in de boter aan alle kanten bruin.
  3. Verwarm de rookoven op laag vuur, doe het rookmot erin en rook er het vlees ca. 30 minuten op lage temperatuur. Gebruik je een barbecue? Verwarm de barbecue tot 140 graden, voeg de rookmot toe en rook het vlees ca. 30 minuten. Laat het vlees afkoelen. Snijd het vlees in dunne plakken.

Voor de club sandwich met homemade pastrami

  1. Pluk de takjes dragon en voeg dit toe aan de kookroom. Pureer dit met de staafmixer en voeg de mayonaise toe.
  2. Snijd het brood in 6 plakken. Snijd de tomaten in plakjes. Was de blaadjes sla. Beleg het als een sandwich (in lagen) met de kropsla, pastrami, dragonmayonaise en tomaat. Serveer een bakje groentechips ernaast.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren