Indiase currykipsandwich met mangochutney
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de rode ui in een kom met de helft van het limoensap en een snuf zout. Laat trekken.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er het komijn- en nigellazaad ca. 1 minuut in tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut verder. Roer de currypasta erdoorheen en bak nog 1-2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de kip en de yoghurt erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap. Laat afkoelen.
Bestrijk ieder sneetje brood met 1 el chutney. Verdeel de currykip over 2 sneetjes en beleg met de komkommer en de tomaat. Laat de rode ui uitlekken en verdeel hem over de broodjes. Maak af met wat korianderblaadjes, de pappadums en de overige sneetjes. Halveer de sandwiches en serveer direct of verpak in folie en bewaar tot gebruik in de koelkast.