
Gegrilde bavette
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met de Cast Iron Grid, naar een temperatuur van 250°C.
Verwijder intussen het vlies aan de platte kant van de bavette. Steek hiervoor je mes onder het vlies, pak het vlies vast en snijd langs het vlies omhoog terwijl je je mes tegen het vlies aan houdt. Snijd de dunne zijkanten van de bavette. Deze kun je straks heel kort aan beide kanten grillen en opeten.
Pel en snipper voor de kruidenolie de witte ui fijn. Pluk de blaadjes van de salie en oregano en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Meng de ui en de kruiden met de olijfolie.
Leg de bavette op het rooster en gril deze ca. 2 minuten. Draai de bavette een kwartslag en gril nogmaals ca. 2 minuten voor een mooie grillruit.
Draai de bavette om en gril ook deze kant tweemaal ca. 2 minuten. Houd hierbij een kerntemperatuur van 53°C aan voor een medium-rare garing. Je kunt deze meten met de thermometer. Verpak de bavette losjes in aluminiumfolie en laat ca. 6 minuten rusten.
Bestrooi de bavette met zout en peper en snijd in steaks of plakjes. Serveer de kruidenolie over of bij het vlees.