Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Kip-courgettespiesjes

Kip-courgettespiesjes

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • metalen spiesen
De barbecue voegt altijd zo’n heerlijk rooksmaakje aan je eten toe. Gril ze met deze kip-courgettespiesjes!

Bereiding

  1. Roer 150 ml karnemelk, 1 tl paprikapoeder, de pul biber en de helft van de zeezoutvlokken door elkaar. Voeg de stukken kip toe, roer door zodat alle kip bedekt is en zet minimaal 2 uur, of een nacht, in de koelkast.

  2. Schaaf intussen met een dunschiller de courgettes in de lengte in 8-12 linten per stuk. Bestrooi met de rest van de zeezoutvlokken en laat 15-30 minuten zachter worden.

  3. Roer de rest van de karnemelk, de rest van het paprikapoeder en het citroensap in een kleine kom of kan door elkaar. Houd apart.

  4. Steek de kip en de courgettelinten om en om aan de spiesjes. Vouw de courgettelinten daarbij in een harmonicavorm. Gril de spiesjes op de middelhoge hitte van de barbecue in 10-15 minuten gaar. Draai de spiesjes regelmatig om, zodat ze blakeren, maar niet verbranden. Je kunt de spiesjes ook in ca. 30 minuten onder de hete grill van de oven garen. Draai ze dan halverwege om. De spiesjes zijn klaar wanneer de kip stevig aanvoelt.

  5. Leg de spiesjes op een bord, lepel de karnemelkdressing eroverheen en serveer.

Per portie: 330 kcal | 4 g koolhydraten | 40 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ed Smith Fotografie: Ella Miller Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)