Kip-courgettespiesjes
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Roer 150 ml karnemelk, 1 tl paprikapoeder, de pul biber en de helft van de zeezoutvlokken door elkaar. Voeg de stukken kip toe, roer door zodat alle kip bedekt is en zet minimaal 2 uur, of een nacht, in de koelkast.
Schaaf intussen met een dunschiller de courgettes in de lengte in 8-12 linten per stuk. Bestrooi met de rest van de zeezoutvlokken en laat 15-30 minuten zachter worden.
Roer de rest van de karnemelk, de rest van het paprikapoeder en het citroensap in een kleine kom of kan door elkaar. Houd apart.
Steek de kip en de courgettelinten om en om aan de spiesjes. Vouw de courgettelinten daarbij in een harmonicavorm. Gril de spiesjes op de middelhoge hitte van de barbecue in 10-15 minuten gaar. Draai de spiesjes regelmatig om, zodat ze blakeren, maar niet verbranden. Je kunt de spiesjes ook in ca. 30 minuten onder de hete grill van de oven garen. Draai ze dan halverwege om. De spiesjes zijn klaar wanneer de kip stevig aanvoelt.
Leg de spiesjes op een bord, lepel de karnemelkdressing eroverheen en serveer.