Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Friendly fire Wildzwijnporchetta (Credits Remko Kraaijeveld)

Wildzwijnporchetta van de barbecue

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

VOOR DE WILDKRUIDEN

VOOR DE TER WEELE’S LAKSAUS

Jord: "Uiteraard een recept met wild zwijn! Herman is de Veluwse slager die niet alleen zelf wild slacht, maar ook nog weleens in de jagershut klimt. Tijdens ons bezoek aan Slagerij ter Weele in Oene was het jachtseizoen al volop in gang. We kozen een mooi exemplaar uit en Herman maakte er deze porchetta mee. Wil jij ook met wild zwijn aan de slag? Maak dan zeker de bedevaartstocht naar Oene.

Bereiding

  1. 1. Meng voor de wildkruiden alle ingrediënten door elkaar of rij naar Oene en haal behalve het wild zwijn meteen een busje met het originele product van Herman. Verhit voor de laksaus in een pan al roerend het bier en de ketchup en voeg de overige ingrediënten toe. Laat op laag vuur 5 minuten trekken en houd daarna warm.

  2. 2. Bereid een BBQ of grill met spit voor op een rotisseriebereiding en streef naar een temperatuur van zo’n 150 °C ter hoogte van waar het spit straks komt te hangen. Leg het wildzijnmiddel plat op een werkbank. Bestrooi het met wildkruiden en verdeel het ontbijtspek, de rucola, pijnboompitten en olijfolie erover.

  3. 3. Rol het middel zo op dat de filet goed in het buikspek is gewikkeld en knoop de porchetta op met slagerstouw. Rijg de opgerolde porchetta aan het draaispit en zet dat vast met de bijbehorende klemmen. Hang het spit in de BBQ of grill en laat de porchetta al draaiend circa 90 minuten garen, tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 65 °C. Bestrijk hem tijdens het draaien frequent met de warme laksaus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

€ 22,50
Cover voor Smokey Goodness BBQ Feast on Fire