Bereiding

1. Meng voor de wildkruiden alle ingrediënten door elkaar of rij naar Oene en haal behalve het wild zwijn meteen een busje met het originele product van Herman. Verhit voor de laksaus in een pan al roerend het bier en de ketchup en voeg de overige ingrediënten toe. Laat op laag vuur 5 minuten trekken en houd daarna warm.

2. Bereid een BBQ of grill met spit voor op een rotisseriebereiding en streef naar een temperatuur van zo’n 150 °C ter hoogte van waar het spit straks komt te hangen. Leg het wildzijnmiddel plat op een werkbank. Bestrooi het met wildkruiden en verdeel het ontbijtspek, de rucola, pijnboompitten en olijfolie erover.

3. Rol het middel zo op dat de filet goed in het buikspek is gewikkeld en knoop de porchetta op met slagerstouw. Rijg de opgerolde porchetta aan het draaispit en zet dat vast met de bijbehorende klemmen. Hang het spit in de BBQ of grill en laat de porchetta al draaiend circa 90 minuten garen, tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 65 °C. Bestrijk hem tijdens het draaien frequent met de warme laksaus.

5. Haal hem zodra de juiste temperatuur is bereikt van het spit, snijd het slagerstouw weg en verdeel het vlees in plakken. Serveer met de overgebleven laksaus en een flesje Oak Afschot voor optimaal Veluws genot.

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

Uit het boek

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire
€22,50