Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bakken op de BBQ: pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Dit is dé ultieme snack als je het aan ons vraagt! Gegarandeerd succes bij elke barbecue die je organiseert deze zomer, al is deze snack ook erg leuk voor een verjaardag of kinderfeestje. Niet geheel onbelangrijk; naast dat de snack er leuk uitziet is ‘ie ook nog eens ontzettend lekker!

Bereiding

  1. Verhit voor de ketchup de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de gember, de bleekselderij en de rode pepers ca. 5 minuten in tot de ui glazig is. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Breng langzaam aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig inkoken.

  2. Pureer de ketchup met een staafmixer of in een blender fijn. Laat eventueel nog verder inkoken als de ketchup te dun is. Houd er rekening mee dat de ketchup dikker wordt als hij is afgekoeld. Laat afkoelen.

  3. Rol het pizzadeeg uit en snijd het in 8 gelijke repen. Omwikkel elk worstje met een reep deeg, de worst hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Steek elk worstje aan een spies zodat iedereen zijn eigen worstjes kan bakken boven het vuur, of leg er een aantal in een barbecueklem om ze tegelijkertijd te bakken.

  4. Rooster de omwikkelde worstjes 10-12 minuten boven een hete barbecue. Let op dat je ze niet te dicht bij het vuur houdt zodat het deeg niet verbrandt.

Per portie: 446 kcal | 35 g koolhydraten | 15 g eiwit | 27 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)