Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Bakken op de BBQ: pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

Pigs in a blanket met homemade spicy ketchup

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor de ketchup de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de gember, de bleekselderij en de rode pepers ca. 5 minuten in tot de ui glazig is. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Breng langzaam aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig inkoken.

  2. Pureer de ketchup met een staafmixer of in een blender fijn. Laat eventueel nog verder inkoken als de ketchup te dun is. Houd er rekening mee dat de ketchup dikker wordt als hij is afgekoeld. Laat afkoelen.

  3. Rol het pizzadeeg uit en snijd het in 8 gelijke repen. Omwikkel elk worstje met een reep deeg, de worst hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Steek elk worstje aan een spies zodat iedereen zijn eigen worstjes kan bakken boven het vuur, of leg er een aantal in een barbecueklem om ze tegelijkertijd te bakken.

  4. Rooster de omwikkelde worstjes 10-12 minuten boven een hete barbecue. Let op dat je ze niet te dicht bij het vuur houdt zodat het deeg niet verbrandt.

Per portie: 446 kcal | 35 g koolhydraten | 15 g eiwit | 27 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)