Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bbq roomijs met vanilleroomijs

BBQ-ananas met vanilleroomijs

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes in een ruime pan zonder hem te koken. Laat de room ca. 10 minuten trekken. Kluts de eidooiers met de suiker.

  2. Schenk de room door een fijne zeef en doe hem terug in de pan. Voeg al kloppend het dooiermengsel toe. Verwarm het geheel al roerend tot een temperatuur van ca. 80°C. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast helemaal afkoelen.

  3. Schenk het roommengsel in een ijsmachine en draai er een smeuïg ijs van. Bewaar het ijs in een afgesloten bak in de vriezer en laat minimaal 3 uur opstijven.

  4. Snijd de kruin van de ananas. Snijd de ananas in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd het vruchtvlees kruislings in.

  5. Kneus de zwartepeperkorrels grof. Bedruppel het vruchtvlees van de ananas met de olijfolie en bestrooi het met de peperkorrels. Rooster de stukken ananas met de schil naar boven 10-15 minuten op de barbecue.

  6. Neem het ijs ca. 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en zet hem in de koelkast. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Snijd de limoenen in stukken. Serveer de geroosterde ananas met een bolletje vanilleroomijs. Garneer met de munt en de limoen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)