Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Cevapcici

Cevapcici

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Cevapcici zijn heerlijke, malse gehaktrolletjes uit de Balkan. Lekker op een broodje als licht avondeten, lunch of ontbijt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Cevapcici zijn heerlijke, malse gehaktrolletjes uit de Balkan. Lekker op een broodje als licht avondeten, lunch of ontbijt.

Bereiding

  1. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. Kneed het gehakt met het bakpoeder, de knoflook, het paprikapoeder, het komijnzaad en de peterselie door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet het mengsel minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

  3. Vorm rolletjes van het vlees van ca. 2 cm Ø en 5-7 cm lang. Bestrijk de rolletjes met de olie. Leg de rolletjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

  4. Snijd het platbrood in punten en halveer de punten horizontaal. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakken.

  5. Gril de worstjes in 10-12 minuten gaar op de barbecue. Gril de stukken brood ca. 2 minuten op de barbecue.

  6. Serveer de worstjes direct op het brood, het vocht uit het vlees moet in het brood trekken. Serveer met de uiringen en de plakken tomaat. Lekker met ajvar!

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)