
Varkensrack met whisky en bruine suiker
Uitdagend
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de vetlaag van het ribstuk kruislings in. Meng het zeezout met de basterdsuiker, 2 el whisky en de peperkorrels. Geen whisky in huis? Gebruik een scheutje rum! Wrijf het vlees in met het mengsel en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast.
Steek de barbecue, die is voorbereid voor indirecte warmte*, aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 150°C. Was de rozemarijn, ris de naaldjes van de takjes en hak de naaldjes fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Maak de zoete aardappels schoon. Leg ze elk op een stukje aluminiumfolie en bestrooi met de rozemarijn, de knoflook en zout. Pak de zoete aardappels strak in de aluminiumfolie.
Rooster het vlees en de zoete aardappels op de barbecue totdat het vlees een kerntemperatuur van ca. 65°C heeft bereikt. Dat duurt ongeveer 1 uur, maar je kunt het beste gebruik maken van een vleesthermometer, dan kun je het proces zeker goed volgen. Laat het vlees los afgedekt met aluminiumfolie nog ca. 20 minuten rusten.
Pak de zoete aardappels uit, leg ze op een schaal en druk ze een beetje plat met je vingers of een vork. Verdeel de boter in kleine blokjes over de zoete aardappels heen zodat de boter heerlijk over de zoete aardappels kan smelten. Serveer de varkensrack met de zoete aardappels.