Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
varkensrack

Varkensrack met whisky en bruine suiker

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

vleesthermometer
aluminiumfolie
Steek de BBQ of grill maar aan om deze heerlijke varkensrack te maken!
Tip
De barbecue bereid je voor indirecte warmte voor door de gloeiende kolen naar 1 zijde van de barbecue te schuiven. Op de andere zijde leg je daarna de te grillen ingrediënten, zo wordt het vlees indirect verwarmd en krijg je een heerlijk mals bereik stukje vlees.

Bereiding

  1. Snijd de vetlaag van het ribstuk kruislings in. Meng het zeezout met de basterdsuiker, 2 el whisky en de peperkorrels. Geen whisky in huis? Gebruik een scheutje rum! Wrijf het vlees in met het mengsel en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast.

  2. Steek de barbecue, die is voorbereid voor indirecte warmte*, aan en laat de temperatuur oplopen tot ca. 150°C. Was de rozemarijn, ris de naaldjes van de takjes en hak de naaldjes fijn. Pel en snipper de knoflook fijn. Maak de zoete aardappels schoon. Leg ze elk op een stukje aluminiumfolie en bestrooi met de rozemarijn, de knoflook en zout. Pak de zoete aardappels strak in de aluminiumfolie.

  3. Rooster het vlees en de zoete aardappels op de barbecue totdat het vlees een kerntemperatuur van ca. 65°C heeft bereikt. Dat duurt ongeveer 1 uur, maar je kunt het beste gebruik maken van een vleesthermometer, dan kun je het proces zeker goed volgen. Laat het vlees los afgedekt met aluminiumfolie nog ca. 20 minuten rusten.

  4. Pak de zoete aardappels uit, leg ze op een schaal en druk ze een beetje plat met je vingers of een vork. Verdeel de boter in kleine blokjes over de zoete aardappels heen zodat de boter heerlijk over de zoete aardappels kan smelten. Serveer de varkensrack met de zoete aardappels.

Per portie: 471 kcal | 16 g koolhydraten | 44 g eiwit | 34 g vet

Foto's, receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (14 stemmen)