Satésaus maken
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een steelpan en fruit er de sjalot op laag vuur in 5-6 minuten zacht in. Voeg de chilivlokken toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de suiker en de sojasaus toe en verwarm al roerend tot de suiker opgelost is.
Roer de pindakaas en de kokosmelk er met een garde beetje bij beetje doorheen tot er een gladde saus ontstaat. Breng de saus al roerend aan de kook en neem van het vuur. Roer het limoensap erdoorheen.
Schep de saus wanneer hij nog heet is in brandschone potjes, sluit ze goed af en laat de saus helemaal afkoelen. Bewaar de saus tot 1 week in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Verwarm de saus voor gebruik al roerend in een pan, roer hem door wokgerechten of verwerk hem in dipsauzen en dressings.