Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
satesaus

Satésaus

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Met dit recept maak je ca. 400 ml saus

Bereiding

  1. Verhit de olie in een steelpan en fruit er de sjalot op laag vuur in 5-6 minuten zacht in. Voeg de chilivlokken toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de suiker en de sojasaus toe en verwarm al roerend tot de suiker opgelost is.

  2. Roer de pindakaas en de kokosmelk er met een garde beetje bij beetje doorheen tot er een gladde saus ontstaat. Breng de saus al roerend aan de kook en neem van het vuur. Roer het  limoensap erdoorheen.

  3. Schep de saus wanneer hij nog heet is in brandschone potjes, sluit ze goed af en laat de saus helemaal afkoelen. Bewaar de saus tot 1 week in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Verwarm de saus voor gebruik al roerend in een pan, roer hem door wokgerechten of verwerk hem in dipsauzen en dressings.

Per portie: 50 kcal | 1 g koolhydraten | 1 g eiwit | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)