Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
satesaus

Satésaus maken

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Wij hebben het beste recept voor de allerlekkerste Indonesische satésaus. Lekker snel gemaakt met pindakaas. Jummie!
Met dit recept maak je ca. 400 ml saus

Bereiding

  1. Verhit de olie in een steelpan en fruit er de sjalot op laag vuur in 5-6 minuten zacht in. Voeg de chilivlokken toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de suiker en de sojasaus toe en verwarm al roerend tot de suiker opgelost is.

  2. Roer de pindakaas en de kokosmelk er met een garde beetje bij beetje doorheen tot er een gladde saus ontstaat. Breng de saus al roerend aan de kook en neem van het vuur. Roer het  limoensap erdoorheen.

  3. Schep de saus wanneer hij nog heet is in brandschone potjes, sluit ze goed af en laat de saus helemaal afkoelen. Bewaar de saus tot 1 week in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer. Verwarm de saus voor gebruik al roerend in een pan, roer hem door wokgerechten of verwerk hem in dipsauzen en dressings.

Per portie: 50 kcal | 1 g koolhydraten | 1 g eiwit | 4 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)